Bitnet'i satın alan Rakuten, blockchain odaklı Ar-Ge merkezi kuruyor

Bitnet'i satın alan Rakuten, blockchain odaklı Ar-Ge merkezi kuruyor

Bitcoin pazarındaki satın alma yapan şirketler arasına Rakuten de eklendi. Japon e-ticaret devi daha önce yatırım yaptığı Bitnet'i satın aldığını duyurdu.

Rakuten, bitcoin cüzdanı olarak hizmet veren Bitnet'e iki yıl kadar önce yatırım yapmıştı. 14,5 milyon dolarlık yatırım turuna katılan Rakuten, söz konusu yatırım turuna liderlik etmemişti fakat Bitnet'in tamamını satın alarak arayı kapatmış oldu. Coinbase ve Bitpay gibi girişimlere rakip olan Bitnet'in değerlemesi hakkında ise herhangi bilgi paylaşılmadı.

Paylaşılan bilgilere göre üst düzey yöneticilerin işten ayrılması Bitnet'in çalışanlarının yarısını işten çıkarmasına sebep olmuş ve Rakuten stratejik bir hamleyle devreye girerek şirketin bu sıkıntılı sürecine bir son vermiş. Belfast merkezli Bitnet, geçen yaz Rakuten'in bazı e-ticaret sitelerine ödeme seçeneği olarak entegre edilmişti. Bundan sonra da bir Ar-Ge merkezi olarak faaliyet gösterecek.

Bitnet'in fikri mülkiyet ve varlıklarıyla birlikte iki önemli çalışanını bünyesine katan Rakuten, Bitnet'i blockchain odaklı bir Ar-Ge merkezi olarak çalıştıracak. Bu çalışmaların hangi alanlarda kullanılacağı ise malum. Yapılacak geliştirmeler Rakuten'in e-ticaret ve finansal teknolojiler alanındaki hizmetlerini besleyecek.

Rakuten'in teknoloji biriminin başındaki isim Yasufumi Hirai, Bitnet'in derin mühendisliğine güvendiklerini ve blockchain'in potansiyeline dönük inovatif çalışmalar yapacaklarını dile getiriyor.

Hatırlatmak gerekirse son aylarda Blockchain tarafındaki tarihi hacklenme ve Bitcoin borsası Bitfinex'in yüklü miktarda Bitcoin çaldırması sektörde dalgalanmalara sebep olmuştu. Hatta dün de TL tabanlı Bitcoin borsası BTCTurk'ün hacklendiği iddia edilmiş ama BTCTurk bu iddiaları reddetmişti. Bu gelişmelerin bitcoin/blockchain pazarını olumsuz etkilediği malum ama görünen o ki yeni yatırımları bir şekilde devam edecek. Siemens'in blockchain araştırmalarına bütçe ayırması da bu yatırımların bir başka örneği olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.