BTCTurk, TL yatırma işlemlerini durdurdu [Güncellendi]

BTCTurk, TL yatırma işlemlerini durdurdu [Güncellendi]

Türk Lirası ile Bitcoin alıp satabileceğiniz popüler adreslerden biri olan BTCTurk, TL yatırma işlemlerini durdurduğunu duyurdu. Gerekçe olarak bankalarla bir süredir devam eden anlaşmazlıkları gösteren BTCTurk, son banka hesabını da kapattığını açıkladı.

BTCTurk tarafından yapılan açıklamada TL çekmek isteyen müşterilerin bir engelle karşılaşmayacağı ancak işlemlerin biraz zaman alabileceği belirtiliyor. Kullanıcılarına ödemelerine alacakları yönünde güvence veren BTCTürk, tüm müşterilerinin hesaplarını kapatabilecek kadar nakde sahip olduğunu not ediyor. BTCTurk TL yatırma işlemleri için görüşmelerin devam ettiğini ve hizmetin yeniden verilmeye başlayabileceğini de işaret ediyor.

2013'te faaliyete başlayan BTCTurk'le birlikte son yıllarda Türkiye'deki bitcoin borsalarının sayısında hızlı bir artış yaşanmıştı. PayPal'ın Türkiye'de faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte Türkiye'de bitcoin işlemlerine ilginin de artması bekleniyordu.

BTCTurk'ün açıklanmasında yer almasa da konuyla ilgili bir diğer iddia da,  BTCTurk'ün hack'lenmiş olduğu. Derin web'de paylaşıldığı belirtilen bir iletide bir hacker, BTCTurk'e ait offshore banka hesabını hack'lediğini ve hesabına yüklü miktarda btc/TL aktardığını iddia ediyor.

Güncelleme: BTCTurk hack'lenme iddialarını reddetti ve konuyla ilgili şu açıklamayı bize iletti:

Sayın kullanıcılarımız,

Şirketimizin sözde offshore banka hesaplarının hacklendiği ve bu sebeple işlemlerin durdurulduğu yönünde haberler çıktığı anlaşılmaktadır.

Bildiğiniz üzere BTCTurk'ün hiçbir zaman offshore banka hesabı olmamıştır. İşlemlerimiz daima Türkiye merkezli bankalar üzerinden gerçekleşmiştir.

BTCTurk üzerindeki Bitcoin yatırma ve çekme işlemleri hiçbir kesinti olmaksızın devam etmektedir.

Banka hesaplarımızda, Bitcoin cüzdanlarımızda, kullanıcı hesaplarında ya da BTCTurk platformunun herhangi bir bölümünde en ufak bir güvenlik hadisesi yaşanmamıştır.

Kullanıcılarımızın dikkatine sunarız.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz, BTCTurk'ün açıklamasının tamamını aşağıda görebilirsiniz:

Sayın kullanıcımız,

Bildiğiniz üzere BTCTurk, faaliyette bulunduğu 3 yılı aşkın süredir hiçbir kullanıcıyı mağdur etmemiş, ödemeleri bir kaç saatlik gecikmeler dışında her zaman taahüt ettiği zamanlar içinde gerçekleştirmiştir.

Bunun yanında şirketimiz kanuni uyum konusunda mümkün olan en yüksek hassasiyeti göstermiş, anonim işlemlere hiçbir zaman izin vermemiştir. BTCTurk, sayısız soruşturmada kendisinden talep edilen bütün bilgileri emniyet birimleri ile paylaşmıştır.

Tüm bunlara rağmen, şirketimizin bankalar ile ilişkisi çeşitli sebeplerden ötürü her zaman sorunlu olmuştur. Ne yazık ki 8/18/2016 salı günü şirketimizin açık tutabildiği son banka hesabı kapatılmıştır.

Bu sebeple TL yatırma işlemlerini durdurmuş bulunmaktayız.

TL çekme işlemleri için çekme isteklerinizi girmeye devam edebilirsiniz. Bu işlemlerin mutlaka gerçekleştirileceğinden emin olabilirsiniz. BTCTurk üzerindeki bakiyeniz hiçbir kesinti olmadan ödenecektir. Ödemelerin en kısa sürede yapılması için çeşitli çalışmalar sürmektedir. Ne yazık ki yukarıdaki anlatılan durumdan ötürü aynı gün içinde ödemelerinizi gerçekleştirme şansımız bulunmamaktadır.

Şirketimiz müşteri bakiyelerinin tamamını ödeyecek nakde sahiptir. Ödeme kanalları belirlenirken sizden bir süre beklemenizi rica ediyoruz.

TL yatırma işlemlerinde banka transferi ve diğer kanallar aracılığı ile BTCTurk'e para yatırabilmeniz için sürdürdüğümüz bir çalışma mevcuttur.

Bu çalışmanın önümüzdeki haftalarda sonuçlanmasını ve TL yatırma işlemlerinin tekrar başlamasını beklemekteyiz.

Bitcoin yatırma ve çekme işlemlerinde herhangi bir kısıtlama olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.