Ola, TaxiForSure'u kapatarak ayda 4,5 milyon dolar tasarruf sağlayacak

Ola, TaxiForSure'u kapatarak ayda 4,5 milyon dolar tasarruf sağlayacak

Uber'in Hindistan'daki rakibi Ola, Mart 2015'te 200 milyon dolara satın aldığı TaxiForSure'u kapattığını açıkladı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse nakit ve hisse karşılığında gerçekleşen satın alma sonrasında Ola, taksi filosunun 100 binden 115 bine yükselttiğini açıklamıştı. Satın alındığında 47 şehirde hizmet veren TaxiForSure'un kendi markasını koruyacağı açıklandı. Aynı tarihlerde Ola, Hindistan'ın 67 ilinde, Uber ise sadece 11 ilde hizmet veriyordu.

"Aylık 4,5 milyon dolar tasarruf"

Ola, yaptığı açıklamayla TaxiForSure'un hizmetlerini tam anlamıyla kendi bünyesine aldığını ve TaxiForSure markasını kapattığını bildiriyor. Satın alma yapıldığında TaxiForSure'un çalışan sayısının bin 700 olduğu paylaşılmıştı ve Economic Times'ın verdiği bilgiye göre 700 kişi, Techcrunch'a göreyse 300 kişi bu birleştirme sürecinde işinden olmuş. Bir bilgi ise Ola'nın kapatma/birleşme hamlesiyle aylık 4,5 milyon dolar masraftan kurtulduğunu ifade ediyor.

Kasım 2015'te 500 milyon dolar yatırım alan Ola, geçtiğimiz Mart ayında önce motorsikletli yolculuk hizmetini tanıtmış, bir hafta kadar sonra da yiyecek ve market ürünleri teslimatı işini sonlandırmıştı.

Uber gibi borsaya açılmaktan geri duran Ola, şu anda günlük bir milyonun üzerinde yolculuk yaptırıyor ve 75 şehirde hizmet veriyor. Son olarak hatırlatmak gererkise Ola'nın arkasında Softbank, Tiger Global ve DST Global gibi tanıdığımız önemli yatırımcılar bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.