Mybilet kapandı mı?

Popüler etkinlik biletleme servisi Mybilet, sessiz sedasız kepenk indiriyor olabilir. Mybilet.com websitesini kapatan şirkete alternatif iletişim kanallarından ulaşmak da bir süredir mümkün değil. Şirketin geçtiğimiz yıldan bu yana finansal sıkıntı içinde olduğu belirtiliyor.

Mybilet tarafından konuyla resmi bir açıklama bugüne kadar yapılmadı. Şirketin kamuoyuyla paylaştığı iflas ya da faaliyet durdurma gibi resmi bir karar da henüz yok. Ancak bize ulaşan bilgiler, Mybilet'in geçtiğimiz yıl çalışanlarının maaşlarını ödeyemediği ve bu nedenle üst düzey yöneticilerinin bir bölümünü kaybettiği yönünde. İlginç bir bilgi ise şirketin Ağustos 2015'te sermayesini 600 bin TL'den 20 milyon TL'ye çıkarmış olması. Ticaret sicil kayıtlarında beyan edilen sermaye artırımından sonra şirketin tek sahibi MME (Mahmut Mustafa Erkan) Bilişim ve Aracılık Hizmetleri olmuştu. MME Bilişim'in web sitesinin de kapalı olması ve yetkililere ulaşmanın mümkün olmaması bir diğer dikkat çekici not.

1998'de kurulan ve beş yıl önce İstanbul ofisini açan Mybilet, sinemadan tiyatroya ve konsere hemen hemen tüm etkinliklere yönelik biletleme servisiyle ciddi bir kullanıcı tabanına ulaşmıştı. Şirketin borçlarını ödeyememesiyle birlikte başta Cinemaximum olmak üzere müşterilerini zaman içinde kaybetmesi ve rakip biletleme servisleri karşısında varlık gösterememesine sebep oldu.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.