Twitter markalar için özelleştirilebilir #Sticker'lar satmaya başladı

Twitter markalar için özelleştirilebilir #Sticker'lar satmaya başladı

Twitter, geçtiğimiz Haziran sonunda devreye aldığı #Sticker'ları markalara açtı. Kullanıcıların Twitter'da paylaştığı fotoğraflara yüzlerce aranabilir sticker eklenmesini sağlayan özellik, Promoted Stickers ile markalar için yeni bir reklam aracına dönüştü.

Twitter'ın açıklamasında, #Stickers özelliğinin ilk açıldığından bu yana geçen yaklaşık iki aylık sürede milyonlarca tweet'te kullanıldığı belirtiliyor. Promoted Stickers özelliği ise, markaların kampanyalarına özel sticker'lar tasarlayarak bunu Twitter'daki paylaşımlarında kullanmalarını sağlıyor.

Twitter'ın Promoted Stickers için iş birliği yaptığı ilk marka ise Pepsi. Kampanya 10 ülkede 50 farklı Pepsi Promoted Sticker'ının gösterilmesini içeriyor. Buna ek olarak kampanya kapsamında Twitter'ın geçtiğimiz yıl satın aldığı yeni nesil yetenek ajansı Niche ile ortak bir çalışma yapılarak, kullanıcılara #Sticker'ları ve markalı Pepsi emoji'lerini nasıl kullanacakları anlatılacak.

Görsel hashtag'ler olarak görev yapan sticker'la, halihazırda hashtag'leri sıklıkla kullanan markaların Twitter kampanyalarında yeni ve daha dikkat çekici bir araç kullanmalarını sağlıyor.

Twitter son mali çeyrek sonuçlarında kullanıcı sayısındaki büyüme sorunuyla yine hayal kırıklığı yaratmıştı. Yakın zamanda Moments'i markalara açan şirket, var olan kullanıcı tabanından daha fazla gelir elde etmeyi amaçlıyor. Promoted #Stickers da bu amaca yönelik adımlardan biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.