Apple "devrim yaratacak" iPad modelini 2018'de tanıtacak

Apple

Apple'ın cihaz satışlarında en büyük düşüşü gösteren kategorilerden biri de iPad. Steve Jobs'ın gelecekte bilgisayarların yerini almasını beklediği iPad, henüz vaadini gerçekleştiremedi ancak Apple, iPad'den bir süre daha vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

Apple ile ilgili isabetli tahminleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, iPad'in önümüzdeki iki yılına ilişkin bir araştırma notu yayınladı. Bu notlardaki (Macrumors aracılığıyla) ilk dikkate değer tahmin, Apple'ın iPad serisine önümüzdeki yıl üç model ekleyeceği yönünde. Bunlardan ilki bugün 9.7 ve 12.9 inç'lik iki modeli bulunan iPad Pro'ya eklenecek olan 10.5 inç'lik yeni model. Halihazırda profesyonelleri hedefleyen iPad'in 10.5 inç'lik yeni modelinin eğitim ve ticari ihalelerde Apple'ın elini güçlendirebileceğini belirtiyor Kuo.

2017'de Apple'ın 12.9 inç'lik iPad Pro 2'yi ve uygun fiyatlı bir 9.7 inç'lik iPad modelini piyasaya sunacağı tahmin ediliyor olsa da bunların iPad satışlarındaki yavaşlamayı durdurmaya yetmeyeceği düşünülüyor. iPad satışlarının 2017'de yüzde 10-20 arasında bir düşüş görebileceğini belirtiyor Kuo.

Şirketin iPad için asıl büyük satış hamlesi içinse 2018'i beklemek gerekiyor. Zira Kuo "devrimsel" olarak nitelediği iPad modelinin Apple tarafından en erken 2018'de tanıtılacağını söylüyor. Kuo, cihazın form faktör tasarımında ve kullanıcı davranışında radikal değişiklikler içereceği ve esnek AMOLED panele sahip olacağını yazıyor notunda. Teknik detaylar ise henüz netleşmemiş durumda.

Apple CEO'su son günlerde sık sık şirketin Artırılmış Gerçeklik (AR) alanında iddialı çalışmalar yaptığını dile getiriyor. iPad bu çalışmaları son kullanıcıyla buluşturmak için ideal donanım olabilir, kanımca.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.