HP Enterprise, Silicon Graphics International'ı 275 milyon dolara satın alıyor

HP Enterprise, Silicon Graphics International'ı 275 milyon dolara satın alıyor

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden HP, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC - high performance computing) alanında hizmet veren SGI şirketini 275 milyon dolara satın alıyor.

Söz konusu satın alma HP'nin geçen yıl kendi bünyesinden ayırdığı Hewlett Packard Enterprise şirketi tarafından yapılacak. HPC dikeyinde sunucu, depolama ve yazılım sunan SGI, Silicon Graphics adını taşırken 2009 yılında Rackable tarafından satın alınmış ve Rackable kendi adını Silicon Graphics International (SGI) olarak değiştirmişti.

HP Enterprise'ın bu alanda satın alma yapması ciddi bir gelecek yatırımı zira küresel HPC pazarı 11 milyar dolarlık bir hacme sahip yıllık yüzde 6-8 bileşik büyüme gösteriyor. SGI takriben 1100 çalışana sahip ve 2016'da kazandığı gelir yarım milyar doları geçiyor (533 milyon dolar).

Nakit ve hisse payı (7,75 $) karşılığında imzalanan anlaşmanın 2017'nin birinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Satın almanın tamamlanmasıyla SGI portfolyosu Hewlett Packard Enterprise yelpazesi içinde sunulacak.

Petabayt çağında olduğumuz düşünülürse SGI'nin gelecek için ne kadar faydalı olacağını tahmin etmek zor değil. Zira yüksek performanslı bilgi işlem altyapıları özellikle yüksek veri işleme gerektiren alanlarda kullanılıyor. Bu altyapılarla süper bilgisayarlar geliştiren şirketler de ISC HPC gibi konferanslarda hünerlerini ortaya koyuyor* ve devletler düzeyinde de ciddi bir rekabet (ABD, Güney Kore, Çin vs.) yaşanıyor.**

*HPC nedir? ** Dünyanın en süper 10 bilgisayarı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.