Facebook'un eski çalışanları hayat hikayenizi otomatik oluşturan uygulama geliştirdi

Facebook'un eski çalışanları hayat hikayenizi otomatik oluşturan uygulama geliştirdi

Facebook'ta yıllarca çalışan iki yazılım mühendisi Arun Vijayvergiya ve Nikolay Valtchanov sosyal ağ dünyasına dair edindikleri tecrübelerle kendi girişimleri Fabric'i hayata geçirdi. Mobil bir girişim olan Fabric, otomatik olarak hayatınızı kayıt altına alıyor.

Fabric'i yeni nesil mobil albüm olarak tanımlamak sanırım yanlış olmaz. Zira Facebook'tan sonra başka projelerde de birlikte çalışan iki kafadar geleneksel bir fotoğraf albümünden esinlenerek bu işe başlamış. Zaman, konum ve kişi referanslarını kullanarak da bu fikri gelişmiş şekilde hayata geçirmiş.

Fabric'te kişisel hikayenizi oluşturmak için ekstra zahmet çekmenize gerek yok. Fabric'e giriş yaptığınızda (şimdilik sadece iOS uygulaması var) fotoğraflarınız otomatik olarak harita ve bir zaman cetvelinde önünüze düşüyor. Uygulama bu arşivlemeyi günlük olarak devam ettiriyor ve sadece fotoğrafları değil karşılaştığınız kişileri, gittiğiniz yerleri ve kaydettiğiniz anları da arşivine alıyor. Ayrıca günlük katettiğiniz mesafe de ölçülüyor ve eğer uygulamada bir arkadaş edinirseniz birlikte gezmeleriniz kayıt altına alınıyor.

Fabric-mobil-uygulama

Fabric'in hedefi kullanıcılarının hatırlamak istediği her anın eklenebildiği bir uygulama olmak ve 'Annemi en son ne zaman gördüm' gibi soruları yanıtlayabilmek. Bu bilgiye sahip olan bir uygulamanın sosyal etkileşimleri artıracak bildirimler paylaşması pekala mümkün.

Facebook, Fabric'i satın alır mı?

Kuruculara tekrar dönersek; Vijayvergiya Facebook'un zaman tünelinin ilk halini bir kod maratonunda geliştiren isim. Aynı zamanda arkadaşlık sayfaları, yıllık özet gibi projelerde de çalışmış. Valtchanov ise Facebook'un mobil uygulama tarafında tecrübe sahibi bir isim. Kısacası bu iki isim yeteneklerini doğru şekilde birleştirmeyi başarmış.

Daha da dikkat çekici olan ise kendi hayatının veri haritasını çıkaran Nicholas Felton'ın bu ikiliye destek vermesi. Zira Felton, kişisel verilere odaklanan Daytum'un kurucularından biriydi ve Daytum 2011 yılında Facebook tarafından satın alınmıştı. Yani Fabric'in Facebook tarafından satın alınacağını şimdiden düşünmeye başlayabiliriz.

Uygulamayı denemek isterseniz Fabric.me'yi ziyaret edebilir veya direkt App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.