ABD'de Dot-com Balonu'nundan sağ kurtulan nadide girişimlerden biri olan Monster.com, Amsterdam merkezli Randstad Holdings tarafından satın alınıyor. 22 yıllık deneyime sahip Monster, Randstad'ın 429 milyon dolarlık teklifine 'evet' dedi.
1994'te Jeff Taylor tarafından kurulan Monster, iş arama konusunda küresel bilinirliğe ulaşmayı başaran sayılı girişimlerden biri. Türkiye'de 4 yıl hizmet veren ve 2012'de pazardan çıkan Monster, güncel rakamlara göre şu anda 40 ülkede faaliyet gösteriyor ve 50 bin işverenle çalışıyor.
New York Borsası'na kote bir şirket olan Monster, Randstad tarafından hisse başına 3,4 dolar ile değenlenmiş ki dünkü kapanış değerinden oldukça yüksek. Dünkü borsa kapanışında Monster'ın değerinin 262 milyon dolar olduğu kaydediliyor. Tabi 2000'lerde Monster'ın hisselerinin 91 dolara kadar yükselmesi gibi acı bir gerçek de var.
Monster'ın satın alınması hem köklü bir şirket olması açısından sürpriz sayılabilir. Üstelik Monster, kısa süre önce Tinder modeliyle çalışan iş arama uygulaması Jobr'ı satın alarak yenilikleri takip ettiğini de göstermişti. Web sitesindeki bilgilere göre de Monster.com'da her dakika 7,900 iş aranıyor, 29 özgeçmiş yükleniyor ve 2,800 iş ilanı görüntüleniyor.
Randstad'ın dijital atılımı
Diğer taraftan Randstad Holdings, bilhassa işe alım ajanslarıyla öne çıkan bir şirket ve Monster ile dijital taraftaki gücünü artırmayı hedefliyor. Monster, satın alma sonrasında kendi markasıyla hizmet vermeye devam edecek ve Randstad'ın teknolojik ilerlemesinde önemli bir güç olacak. Paylaşılan bilgilere göre Randstad şimdiye kadar 2 milyon kişiyi işe yerleştirmiş ve 4 bin 500 şubesi bulunuyor.
Son olarak bu satın almanın iş ve kariyer alanındaki hareketliliğin son halkası olduğunu söyleyebiliriz. Linkedin'in Microsoft tarafından satın alınmasını da halkalardan biri olarak görebiliriz. Geçtiğimiz ay da Japan iş bulma şirketi Indeed Holdings, SimplyHired.com'u satın almıştı.
Son olarak insan kaynakları alanındaki yeni nesil girişimlerin (HR 2.0) dikkat çekici olduğunu ve önümüzdeki dönemde de kıymetli olacağını söyleyebilirim. Türkiye'de bu alandaki eksikliklere de yine eski bir yazımda işaret etmiştim ve sanırım bu durum halen geçerliliğini koruyor. Tabi Webrazzi Kariyer'i saymazsak. :)
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap