Spotify yeni çıkan albümler için Haftalık Keşif benzeri çalma listelerini devreye aldı

Spotify yeni çıkan albümler için Haftalık Keşif benzeri çalma listelerini devreye aldı

Spotify, geçtiğimiz yıl 3 milyar kez dinlenen Haftalık Keşif listelerinin yanına yeni bir kişiselleştirilmiş çalma listesi ekledi. Release Radar (Yeni Müzik Radarı) adındaki yeni servisini bugün duyuran Spotify, takip ettiğiniz sanatçıların yeni şarkılarına özel bir liste sunmaya başlıyor, bugünden itibaren.

Spotify'ın Release Radar listeleri, her Cuma güncelleniyor ve Haftalık Keşif listeleri gibi Browse sekmesinin altında ve kullanıcıların çalma listelerinin yanında görünüyor. Spotify'da yeni çıkan albümler için tek tek sanatçıları gezmenize gerek kalmadan, Spotify size takip ettiğiniz sanatçılara ait en yeni kayıtları gösteriyor. Listelerin toplam çalma süresi yaklaşık iki saat.

spotify relase radar

Spotify Release Radar'ın alamet-i farikası tamamen algoritmalarla oluşturulması. 100 milyon kullanıcısının her biri için her hafta bu listelerin oluşturulması şirketin Apple Music gibi rakiplerine kıyasla kişiselleştirmedeki başarısını ortaya koyması.

Spotify'da Haftalık Keşif listelerinin en önemli sorununun listede görece eski müziklerin yer alması olduğu düşünüldüğünde Release Radar iyi bir tamamlayıcı servis olabilir. Ancak listelerin Spotify'ın Browse sekmesinde açılan New Releases'den çok daha iyi iş çıkarması gerekiyor. Zira siz ne kadar çok sanatçı takip ederseniz edin, burada önerilen albümler kişiselden uzak ve çoğunlukla albümlerin çıkış tarihini pek de yakından takip etmiyor. Relase Radar listesiyle ilgili ilk izlenimim önerilerin kişiselleştirme açısından başarılı olduğu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.