Dört günde bir yeni mağaza açmayı planlayan Tesla'nın 2016 rotasında İstanbul yok

Dört günde bir yeni mağaza açmayı planlayan Tesla'nın 2016 rotasında İstanbul yok

Geçtiğimiz yıl sonunda Türkiye'de şirket kuran Tesla'nın buradaki açılışı için meraklı bekleyiş sürüyor. İlk mağazasını İstanbul'da açması beklenen Tesla'dan bu konuyla ilgili spesifik bir açıklama yok ancak şirket, bu yıl sonuna kadar ortalama her dört günde bir yeni bir mağaza açmayı planladığını açıkladı.

2016 mali ikinci çeyrek sonuçlarını paylaşan Tesla'nın açıklamasında 2016 üçüncü ve dördüncü mali çeyrekte perakende mağaza açılışlarının ivmeleneceği belirtiliyor. Yılın ikinci yarısında yaklaşık 40 mağaza açması beklenen Tesla, bu mağazaları Taipei, Seoul ve Mexico City gibi nüfus yoğun bölgelerde hizmete sunacağını söylüyor. Buna ek olarak en olgun pazarı California da yeni mağazalardan payını alacak.

Tesla'nın açıklamasında İstanbul yer almıyor ancak şirketin yakında açılacak Supercharger istasyonları haritasında Türkiye'e biri İstanbul olmak üzere iki noktanın hala işaretli olduğunu hatırlatalım. Tesla bu istasyonların tam olarak ne zaman açılacağını henüz paylaşmadı.

Tesla'nın ikinci çeyrek sonuçlarıyla ilgil diğer önemli notlardan ilki, şirketin beklentileri karşılayamayarak toplam 14 bin 402 (9 bin 764 adet Model S ve 4 bin 638 adet Model X) araç dağıtımı yapabilmiş olması. Yıl sonuna kadar 80 bin araç hedefleyen Tesla'nın bu hedefi de revize edilerek 79 bine çekildi.

tesla supercharger

Üretim cehennemi

Tesla'nın beklentileri karşılayamamasında temel faktörünse üretimde yaşanan sıkıntılar olduğu belirtiliyor. Elon Musk yaptığı açıklamada, Haziran'da Tesla'nın bir üretim cehenneminden çıktığını ve bu engeli aşma sürecinde epey sıkıntı çektiklerini söylüyor. Üretim sorunlarını çözerken "birkaç nöronumu yaktım" diyen Musk, bu nedenle psikolojik hasarların oluştuğunu da paylaşıyor... Tesla ikinci çeyrekte haftada ortalama 2 bin araç üretti.

Tesla üretim sürecinde maliyetleri daha aşağı çekmeyi başardığını ve ikinci yarıda dağıtmayı planladığı 50 bin araçta kar marjını yukarı çekmeyi planladığını söylüyor. Bir süredir SolarCity anlaşmasının neticelenmesini bekleyen Tesla, sonuçlarla birlikte imzaların atıldığını da açıkladı. Büyük kitleleri hedefleyecek elektrikli araçlar vizyonuyla hareket eden Tesla'nın yakın vadede önceliği Tesla Model 3'ü 2017'de piyasaya sunmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.