Verizon, Dublinli telematik şirketi Fleetmatics'i 2.4 milyar dolara satın alıyor

Verizon, Dublinli telematik şirketi Fleetmatics'i 2.4 milyar dolara satın alıyor

ABD'li telekomünikasyon devi Verizon, büyük satın almalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Yahoo'yu 4.8 milyar dolara satın alan şirket, şimdi de Dublin'de kurulan Fleetmatics'i satın almak için 2,4 milyar doları gözden çıkardığını açıkladı.

Bir telematik şirketi olan Fleetmatics, uzaktan yönetilen cihazlar arasındaki veri alışverişini yöneten teknolojiler geliştiriyor. Dolayısıyla Verizon'un mobil hizmetlerine dönük bir yatırım yaptığı anlaşılıyor ki ABD'li şirket 1,5 ay kadar önce de tutarı açıklanmayan bir anlaşmayla bir başka telematik şirketi Telogis'i satın almış.

Verizon, Fleetmatics'i daha önce satın almış olsa Telogis'i satın alır mıydı bilinmez. Zira Fleetmatics, 12 yıllık deneyime sahip ve 2012'de borsaya açılana dek 93 milyon dolar yatırım toplamayı başarmış güçlü bir şirket. ABD pazarına da açılan ve genel merkezini ABD'ye taşıyan şirketin Kuzey ABD'de pazar lideri olması ise belki de satın almanın en dikkat çekici yönü.

Fleetmatics-telematikVerizon'un sahibi olduğu AOL'in bir alt şirketi Verizon Telematics, CEO Andres Irlando'nun açıklamasına göre bu satın almayla küçük ve orta ölçekli şirketlerde telematik işini yaygınlaştıracak. Zaten Fleetmatics'in bu alanda SaaS tipi çözümler geliştirmesi iki şirketin vizyonunun örtüştüğünü gösteriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Fleetmatics'in 37 bin müşterisi, 737 bin abonesi ve 1200 çalışanı var. Daha da önemlisi şimdiye dek 101 milyardan fazla veri noktası toplamış.

Son olarak satın almanın yılın 4. çeyreğinde tamamlanacağını ve yazıyı yazdığım sırada şirketin borsa değeri de yaklaşık yüzde 40 oranında artmış olduğunu paylaşmış olayım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.