İlk yarı sonuçlarını açıklayan Turkcell, fizy'nin 6.7 milyon kez indirildiğini duyurdu

İlk yarı sonuçlarını açıklayan Turkcell, fizy'nin 6.7 milyon kez indirildiğini duyurdu

Turkcell logo

Turkcell 2016 mali ikinci çeyrekte, yeni bir rekoru geride bıraktı. Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu, 2016 yılının ilk yarısında hem gelir hem de FAVÖK’te birinci yarıyıl bazında tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaştığını duyurdu. İkinci çeyrekte gelirlerini yüzde 8,6 arttırarak 3 milyar 358 milyon TL'ye çıkaran Turkcell,  yılın ilk yarısını yüzde 8,4 büyüme ile 6 milyar 584 milyon TL ciroyla kapattı. Turkcell’in 2016’nın ilk altı ayındaki Grup net kârı ise yüzde 14,7’lik artışla 979 milyon TL olarak gerçekleşti.

4.5 abone sayısı 16 milyona çıktı

2016'nın Turkcell açısından öncelikli gündemi 4.5 G ve şirket finansal sonuçlarında 4.5 G kullanımına dair güncellemeleri paylaştı. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun paylaştığı bilgilere göre Turkcell'in 4.5 G abone sayısı 16 milyona çıkarken, 4.5G şebekesi üzerinden taşınan data trafiği ise yüzde 23'e yükseldi.  2016 ilk çeyrek sonunda bu sayılar 5 milyon abone ve yüzde 22 data trafiği olarak açıklanmıştı.

Yılın geri kalanında 4.5 yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Terzioğlu, "2016 yılı için daha önce yüzde 20 olarak açıklanan Turkcell Grup operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranını beklentisini yüzde 25 olarak güncelliyoruz” dedi. Revizyon ile birlikte Turkcell'in operasyonel yatırım harcamalarının 2016'da yaklaşık 3.5 milyar lira olması bekleniyor.

Toplam sabit müşteri sayısı 1,6 milyonu geçti

Turkcell’in müşteri bazının genişlemeye devam ettiği ikinci çeyrekte, faturalı, fiber ve dijital servislerde müşteri sayısı arttı. Faturalı müşteri sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 956 bin arttı ve müşteri bazının yüzde 52’sine ulaştı. Sabit tarafta fiber müşteri sayısı yıllık bazda 148 bin artışla 965 bine ulaşırken, toplam sabit müşteri sayısı 1,6 milyonu geçti.

Turkcell, son dönemde dijital servisler tarafında ciddi atılımlar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Turkcell'in anlık mesajlaşma uygulaması BİP'in bugün 192 ülkede 8,9 indirilme sayısına ulaştığını açıkladı. Kıyas için Turkcell'in bugüne kadarki en popüler uygulaması Hesabım için bu sayı 8.1 milyon. BİP ile ilgili bir diğer önemli net uygulamanın kullanıcılarının yüzde41’ini diğer operatör müşterilerinin oluşturması. Turkcell kısa bir süre önce yeninden lansmanı yapılan müzik uygulaması fizy'nin ise 6,7 indirilmeyi geçtiğini paylaştı.

İkinci çeyrekte dijital servisler genelinde, BiP, fizy ve Hesabım ile birlikte, Turkcell TV+, Akıllı Depo, Goller Cepte,  Dergilik ve Turkcell Akademi uygulamalarını indiren müşteri sayısı 12,5 milyondan 31,0 milyona yükseldi; kullanıcı sözleşmesini onaylayan abone sayısı 5,6 milyondan 16,7 milyona çıktı.

Bugün bir milyon müşteriye ulaşan Turkcell Finansman ile bilikte Paycell’in ödeme araçlarından Turkcell Mobil Ödeme ile yılın ilk yarısında, 375 milyon TL’ye ulaşan 11 milyondan fazla işlem gerçekleştirildi. Zubizu kısa bir süre önce Paycell entegrasyonuyla mobil ödeme özelliği kazanmıştı. Benzer iş birliklerinin önümüzdeki dönemde devam etmesi bekleniyor.

Turkcell'in ikinci çeyrek sonuçlarını özetleyen infografiğini aşağıda görebilirsiniz:

Turkcell_info

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.