Amazon'un sipariş çubuğu Amazon Dash Stick, Birleşik Krallık'ta satışa çıktı

Amazon'un sipariş çubuğu Amazon Dash Stick, Birleşik Krallık'ta satışa çıktı

Nesnelerin interneti konusunda en heyecanlı şirketlerden biri olan Amazon, AmazonFresh için geliştirdiği sipariş butonu Amazon Dash'i Birleşik Krallık'ta kullanıma sundu.

Echo adlı ev içi asistanıyla zengin bir deneyim sunmak isteyen Amazon, Dash adlı sipariş butonlarıyla daha basit bir çözüm sunuyor. Daha önce marka/ürün özelinde basit sipariş butonlarının önünü açan Amazon, AmazonFresh için geliştirdiği ürünle daha geniş bir yelpazede sipariş verebilmeyi sağlıyor.

Yerleşik bir mikrofona ve led tarayıcıya sahip olan Amazon Dash, AmazonFresh üzerinden market ürünleri sipariş etmenizi kolaylaştırıyor. Dilerseniz sesli olarak dilerseniz ürün barkodunu taratmak suretiyle istediğiniz ürünleri sipariş sepetinize ekliyorsunuz. Fakat siparişi tamamlamak için hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Amazon'un önümüzdeki 1 ay içinde AmazonFresh üzerinden iki sipariş veren müşterilere Amazon Dash'i ücretsiz verecek. Bu sürede iki sipariş geçmeyen kullanıcılar ise 35 sterlin yani yaklaşık 140 TL ücret alınacak.

İngiltere merkezli ses tanıma girişimi Evi Technologies'i 26 milyon dolara satın alan Amazon, görünüşe bakılırsa bu alandaki ürünlerinin sayısını artıracak gibi duruyor. Ancak bu dikeyde bağımsız ürünlerin de pazarda yerini almakta olduğunu ve e-ticaretin gelecek 10 yılında bu tür yeniliklerin hızla çeşitleneceğini göz önünde bulundurmak lazım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.