Evde yokken evinizi gözetlemenin yeni yolu: Cardinal Drone

Evde yokken evinizi gözetlemenin yeni yolu: Cardinal Drone

Evinizin içinde güvenlik amaçlı kamera sistemleri kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız ve kablolardan ve görüntü kirliliğinden rahatsız olmaya başlamışsınızdır. Cardinal Robotics tarafından geliştirilen ev gözetleme drone'u bu problemlerinizi çözecek gibi görünüyor. Cardinal Drone tamamen ev gözetleme sistemi için özelleştirilmiş bir özerk gözetim drone'u. Üzerinde dahili olarak bulunan kamera sayesinde evinizde olan gelişmeleri takip edebiliyorsunuz.

cardinal-robotics-1-970x647-c

Cihaz üzerinde 14 megapiksel kamera bulunan Cardinal Drone, 1080p video çekim kapasitesine sahip. 3 eksenli stabilizasyon teknolojisi sayesinde de görüntüler oldukça pürüzsüz ve net olarak kayıt edilebiliyor. Dahili led ışıklar ve kızılötesi görüş teknolojisi ile gece çekimlerini de gerçekleştiriyor.

İnternet sitesinde çok detaylı bilgi verilmemiş olması bir eksik ama şu anda sitede yer alan bilgilere göre yaklaşık 20 dakikalık bir uçuş süresi bulunuyor. Ortalama 2 dakika gibi bir sürede evinizi gezip kayıt alabiliyor, yani 1 tur için 2 dakika yeterli diyebiliriz. Tabi pil durumu, şarj olma süresi ve harcadığı enerji gibi detaylar maalesef bilinmiyor.

En can alıcı noktası ise bu cihazın 4.000$ olan ön sipariş fiyatı. Yani evinizde böyle bir cihaz bulundurmak istiyorsanız bu parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Tabi bununla beraber beklentiler de artıyor özellikle olumsuz koşullarda dayanıklılığı ve havadaki başka cisimlere karşı vereceği tepkiler önemli. Fiyatı çok yüksek olsa da ürünün kendisi sadece eliniz kadar büyük ve bu nedenle çok güçlü olmasını beklemek gerçekçi olmaz.

Şimdilik evlere girmeyi başarabilirler mi bilinmez ama ilerleyen dönemlerde gelişen teknoloji sayesinde bir çok farklı yerde drone kullanımına şahit olacağımız kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.