Pokémon Go hack'lendi mi?

Pokémon Go, 16 Temmuz'da aralarında Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hollanda ve Slovenya'nın olduğu 26 yeni ülkeye (ve ardından Kanada'ya) açıldı. Ancak oyunu heyecanla bekleyen milyonlarca Pokémon avcısının hevesi tam anlamıyla kursağında kaldı zira Pokémon Go sunucularındaki sorun nedeniyle oyun çöktü.

Pokémon Go, sorunu doğruladı ve bir gün içinde durumun normale döndüğünü bildirdi ancak konuyla ilgili teknik açıklama yapmadı. Bunu, farklı hacker gruplarının Pokémon Go sunucularındaki çöküntüyü sahiplendiği mesajları izledi. Kendilerine PoodleCorp adı verilen bir grup, Pokémon Go sunucularına DDOS saldırısı düzenlediğini Twitter'dan duyurdu. Daha önce PewDiePie YouTube hesabı gibi yaptığı farklı saldırılarla adını duyuran grup, Pokémon Go saldırısının bir test olduğunu ve yakın zamanda oyuna karşı daha büyük ölçekli bir saldırıyla geri döneceğini bildirdi.

PoodleCorp Pokémon Go'ya DDOS saldırısı düzenleyen tek grup değildi. Kısa bir süre önce Spotify CEO'su Daniel Ek ve Google CEO'su Sundar Pichai gibi ünlü isimlerin sosyal hesaplarını ele geçirerek adını duyuran OurMine, Pokémon Go sunucularına yapılan saldırıyı üstlenen bir diğer hacker grubuydu. OurMine diğer saldırılarında olduğu gibi Pokémon Go'nun güvenlik açığını vurgulamak için bu tip bir eyleme giriştiğini söylüyor. Oyunun güvenli hale gelmesi için Pokémon Go'yu kendisiyle iletişime çağıran OurMine, bu saldırıdan sonra büyük olasılıkla karlı bir anlaşma umuyordu. Güvenlik açıklarını onarmak için genellikle 30 ila 5 bin dolar talep eden grubun Pokémon Go ile umduğu görüşmeyi yapıp yapmadığı ise bilinmiyor.

Milyonlarca kişiye ulaşan Pokémon Go'nun yapımcısı Nintendo kısa sürede fenomen hale gelen oyundan, sunucularını güvenlik ve bakım masrafını karşılayacak kadar kazanıyor gibi görünüyor.  Günde 1.6 milyon dolar kazandığı tahmin edilen Pokémon Go, Nintendo'nun piyasa değerini yaklaşık 14 milyar dolar arttırdı, ilk günden bu yana. iOS kullanıcılarının Pokémon Go'da geçirdiği zamanın ise günlük ortalama 33.4 dakika olduğu tahmin ediliyor. Facebook için bu sayı 22 dakika.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.