OurMine: Ünlüleri hack'leyen gizemli hacker grubu

OurMine: Ünlüleri hack'leyen gizemli hacker grubu

Yazılım güvenliğinin önemi günden güne artıyor ve hacker'lar siyahtan beyaza doğru uzayan bir renk skalasına yayılıyor. İşte bu skalada rengi pek net olmayan yeni ve gizemli bir grup var; adı OurMine.

OurMine, son dönemde magazin ve teknoloji ünlülerinin sosyal medya hesaplarını ele geçirmesiyle adını duyuran bir grup. Daha önce Spotify CEO'su Daniel Ek'in Twitter hesabını ele geçiren grup, Google CEO'su Sundar Pichai'nin Quora hesabını ele geçirerek yeniden gündeme geldi. Ourmine, 'hack'lediği' hesaplara kısa bir not bırakıyor; "Sadece sizin güvenliğini test ediyoruz. Lütfen güvenliğini güçlendirmek için ourmine.org'u ziyaret edin."

sundar pichai

Hayır kurumu değil

Ourmine, yeteneklerini kötüye kullanmak(?) yerine, gerçek kötülerden önce harekete geçip ünlüleri uyarıyor. Tabi bu eylemleri hayır için yapmıyor. 100 dolardan başlayıp, 5 bin dolara uzanan güvenlik paketlerinden birini satın almanızı öneriyor ki yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 16 bin 500 dolarlık satış yapmışlar. Ünlülere saldırmalarının sebebi de kendi şöhretlerini artırmak. Bu hedeflerine ulaştıkları da pekala söylenebilir.

Ourmine'ın kimler tarafından kurulduğu bilinmiyor. Bilinen tek şey 3 bağımsız hacker tarafından kurulduğu ve Anonymous gibi politik işlerde bezi olmadığı. Ourmine IP'lerinin Suudi Arabistan'dan olduğunun tespit edenler var ama bu bir şey ifade etmiyor çünkü VPN kullandıkları aşikar. Kendileri de ekiplerinde Suudi Arabistanlı birinin yer almadığını söylüyor.

hacking ourmine

Klasik yetenek tartışması

Diğer bir tartışma konusu ise 'hack' dünyasının alışık olduğu yetenek tartışması. Bazıları Ourmine'ın ele geçirilmiş eski hesap şifrelerinden yola çıkarak bu eylemleri yaptığını söylüyor ki son dönemde hack'lenen sosyal ağları düşündüğümüzde ellerinde oldukça fazla şifre olması ve bunların bazılarının işe yaraması mümkün. Ourmine ise bunu reddediyor ve yazılım/tarayıcı açıklarından faydalandıklarını söylüyor. Daha önce Youtube ünlüsü Channing Tatum'a yönelik bir eylem de haklı olduklarına dair bazı izler taşıyor. Keza kendilerine özel bestelenen ve olay yerinde bıraktıkları şarkının sözleri de iddialarını destekliyor.

And I know and I know you thought you had security, but it was too easy. And I know and I know and I know that you lost everything but hacking is the way we rule this.

Our Mine'ı beyaz mı, gri mi yoksa siyah kuşakla mı tanımlamak lazım bilmiyorum ama şunu söylemek sanırım yanlış olmaz; Hack'lenemeyecek kimse yoktur, hack'lenmemiş kimse vardır. Şifrelerinizi güçlendirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.