Sürücüsüz araçlar için 3D haritalama girişimi Civil Maps 6,6 milyon dolar yatırım aldı

Sürücüsüz araçlar için 3D haritalama girişimi Civil Maps 6,6 milyon dolar yatırım aldı

Google ya da Yandex Haritalar günümüzün araçları için yeterli navigasyon bilgisi sağlayabilir ancak söz konusu sürücüsüz otomobiller olduğunda, yepyeni bir haritalama sistemine ihtiyaç var. Bu sorunu adresleyen Civil Maps, Motus Ventures liderliğinde 6,6 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura Yahoo kurucu ortağı Jerry Yang'in AME Cloud Ventures'ı ve Ford da katıldı.

Sürücüsüz araçların etrafını "görmesi" ve buna uygun hareket etmesi için gerekli üç boyutlu (3D) haritalar geliştiren Civil Maps, bunun için yapay zeka destekli bir yazılım kullanıyor. Girişim, sürücüsüz araçların kamera ve Lidar diye bilinen yüksek çözünürlüklü lazer görüntüleme sistemiyle topladıkları 3D veriyi okunabilir haritalara dönüştürüyor. Bu aşamada tahmin edebileceğiniz gibi, devasa büyüklükte verinin gerçek zamanlı olarak işlenmesi ve anlamlı bir şekilde sunulması gerekiyor.

Civil Maps, gelen veriyi ayıklayarak hızlı ve ucuz bir çözüm sunma iddiasında. Zira haritalama için gerekli verinin ayıklanması şebeke üzerinde daha az yük oluşmasını sağlayarak verinin aktarım maliyetini de aşağı çekiyor. Kitle kaynaklı daha fazla veri de bu sayede işlenebiliyor.

Civil Maps'in CEO'su Sravan Puttagunta, geliştirdikleri ölçeklenebilir harita oluşturma sürecinin sürücüsüz araçların trafikte insanlı araçlar gibi davranabilmesini mümkün kıldığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.