En iyi çıkış yapan sosyal ağlar ve mesajlaşma uygulamaları hangileri?

En iyi çıkış yapan sosyal ağlar ve mesajlaşma uygulamaları hangileri?

Mesajlaşma uygulaması Line, 6,9 milyar değerlemeyle yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi. CB Insights da halka arz edilen veya cıkış yapılan sosyal ağ ve mesajlaşma girişimlerini sıralayarak hafızamızı tazelememizi sağladı.

Söz konusu liste sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamalarının çıkış değerleri temel alıyor. Zirvede 104 milyar dolarla borsaya açılan Facebook var. Facebook'u 22 milyar dolarla WhatsApp, 14,2 milyar dolarla Twitter takip ediyor ve onların hemen peşinden Line geliyor.

mesajlasma-uygulamalari 2

6,9 milyar dolar değerlemeyi gören Line, ilk 3'ten biraz uzakta kalsa da 4. sıradaki VKontakte'nin de (3,1 milyar dolar) 2 katından daha iyi bir çıkış yapmış. Listenin alt sıralarında Renren, Skype, Viber gibi girişimleri de görmek mümkün ve son sırada News Corp tarafından 600 bin dolara satın alınan MySpace yer alıyor.

Neticede Line beklentilerinden iyi bir iş çıkarmanın yanında tarihin en iyi çıkış yapan internet girişimleri arasında da giriyor. Hatta sadece mesajlaşma uygulamalarını düşünürsek Line'ın ikinci sırada olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan bu sıralamanın önümüzdeki yıllarda değişeceğini de elbette göz önünde bulundurmak gerek.

Aşağıda çıkış durumuna sıralı tam listeyi inceleyebilirsiniz.

mesajlasma uygulamalari 1

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.