Borsada 1,1 milyar toplayan Line yılın en büyük açılışını yaptı

Borsada 1,1 milyar toplayan Line yılın en büyük açılışını yaptı

Uzakdoğu'nun popüler mesajlaşma uygulaması Line, borsa da yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı ve yılın en büyük halka arzına imza attı. Değeri ise 6,9 milyar dolara ulaştı.

Hem New York Borsası NYSE'de hem de Tokyo Borsası'nda hisselerini halka arz eden Line, şimdiden 1,1 milyar dolar toplamayı başardı. Line'in hisseleri Tokyo Borsası'nda yüzde 50'ye kadar artarken NYSE'de 42 dolardan yapılan açılış yüzde 33 kadar tırmanıp 41,58 dolar ile kapanışı yaptı. Tokyo Borsası'nda ise açılışı 3.300 JPY ile yaptı ve şu anda Line hisseleri 4.300 JPY civarında işlem görüyor.

Line'ın Tokyo pazarında daha fazla ilgi görmesi daha anlaşılabilir bir durum zira Line'ın gelirlerinin yüzde 90'ını Japonya'dan geliyor ve kullanıcılarının 2/3'si Japonya, Tayland, Tayvan ve Endonezya'da. Aylık aktif kullanıcı sayısı 218 milyon olan Line her ne kadar bu alandaki sayılı büyük oyunculardan biri olsa da son 1 yılda 13 milyon kullanıcı kazanarak yüzde 6 civarında büyümüş olması NYSE için çok etkileyici kabul edilmeyebilir. Diğer yandan 2015'te 1 milyar dolar gelir elde eden Line, yılı 76 milyon zararla kapatmıştı.

Neticede Koreli Naver‘in sahibi olduğu Line, bundan sonra yoluna küresel pazarlarda yelkenleri şişirecek bir rüzgarı arkasına almış gözüküyor. Keza borsa açılımıyla 1,4 milyar dolar toplamayı hedefleyen Line'ın 5,25 milyon ek hisseyi halka arza edilebileceğini de hatırlatalım. Bundan sonra neler olacağını da bekleyip görelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.