Artırılmış Gerçeklik uygulamasıyla birinin üzerinde gördüğünüz kıyafeti satın almanız artık mümkün

Artırılmış Gerçeklik uygulamasıyla birinin üzerinde gördüğünüz kıyafeti satın almanız artık mümkün

Blippar ve tasarımcı Henry Holland önümüzdeki yıllarda sıkça karşılaşma ihtimalimiz yüksek olan yeni bir projeyi hayata geçirmişler. Artırılmış gerçeklik (AR) uygulaması aracılığıyla Henry Holland tasarımı bir ürün giyen model veya sokaktaki herhangi bir kişinin üzerindeki kıyafetleri sadece bir iki tıklama ile sipariş verebiliyorsunuz.

Henry Holland ve Blippar işbirliğinin detaylarını aşağıdaki videoda uygulamalı olarak da görebilirsiniz.

Blippar, bir marka veya herhangi bir özel tasarımı algılayan ve onun içerisine bir bağlantı ekleyebilecek yeni teknolojisi sayesinde online alışverişe farklı bir boyut getiriyor. Örneğin özel bir tasarımcı olan Henry Holland'ın tasarımı olan "VIBE" logolu tişörtü yolda birinin üzerinde görürseniz telefonunuzda bulunan Blippar uygulaması sayesinde ekranı tişörte tutup onu algılamasını sağlayarak alışverişi yapabiliyorsunuz.

blippar-houseofholland-2

Blippar hesabınıza önceden tanımladığınız bir sanal kart ile ödeme adımını da oldukça hızlı bir şekilde geçiyor olmak Blippar'ın AR uygulamasının da ötesinde bir konumlanmaya doğru gittiğinin bir göstergesi gibi.

Tabi burada en büyük problem özellikle dışarıda kişilere karşı yönlendirilen telefon ekranları olacak. Bunun yerine mağazalar ve markalar biraz daha fiziksel ortamlarda yerleştirdikleri ürünleri ile bu uygulamayı kullanabilirler. Mağazalarına gelen kişiler alışveriş için mobil uygulamayı kullanır ve bir şey taşımak zorunda kalmadan gidebilirler veya kapalı olan bir mağazanın vitrininden hiç zaman kaybetmeden sipariş verebilirler.

Böyle bir yenilik haberinde Snapchat ve Pokemon GO'dan söz etmemek haksızlık olur. Pokemon GO yapımcılarının fiziksel mağazaları GYM ve Pokestop olarak kullanmasının yanında bu tür AR uygulamaları ile gelir elde etmemesi için hiç bir neden yok. Bir çok kullanıcının da AR'nin ne olduğunu Pokemon GO sayesinde daha net anladığını düşünürsek oldukça realist bir yaklaşım olur.

Aynı şekilde Snapchat'in yüz tanıma alanındaki başarısı ve yakın zamanda aldığı ekranda görünen nesneleri tanımlama patenti ile böyle bir yenilik hazırlığında olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde telefon ekranına daha fazla bakacağımızı ve bu ekranı bir çok farklı yöne daha fazla tutacağımızı söylemek pek de yanlış olmayacak .

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.