Apple kendi TV dizisi projelerini Planet of the Apps ile başlatıyor

Apple kendi TV dizisi projelerini Planet of the Apps ile başlatıyor

Geçtiğimiz yıl Apple'ın kendi TV dizilerini başlatacağı yönünde dedikodular ortaya çıkmıştı. Şirket nihayet 'Planet of the Apps' ismini taşıyacak 'reality show' tarzı bir dizinin hazırlıklarını yürüttüğünü doğruladı.

TV programının konusu uygulama geliştiriciler ve yaşadıkları maceralar. Şirket Planet of the Apps sayfası üzerinden iOS, macOS, watchOS veya Apple TV'ye uygulama geliştirmiş veya geliştirmeyi planlayan ekiplerden 26 Ağustos'a kadar başvuru alacak. Seçilecek uygulamaların gerçek bir sorunu çözmesi veya teknolojik olarak önemli yenilikler içermesi gibi şartlar bulunuyor. Seçilen ekipler teknoloji dünyasının önde gelen isimleri tarafından danışmanlık alacaklar. Final bölümünde ise yine dünyanın en üst düzey yatırımcıları karşısında sunum yaparak 10 milyon dolara kadar yatırım alma şansını yakalayacaklar.

Apple ise geliştiricilerin ilk haftadan final sunumuna kadar yaşadıkları olayları TV serisi olarak izleyicilere sunacak. Şirket katılımcıların ve içeriğin tamamen orijinal olacağını ve kurgu bulunmayacağının altını özellikle çizmiş. Çekimleri New York City, Los Angeles, Austin ve San Francisco'da yapılacak serinin 2017 yılı içerisinde izleyicilerle buluşması bekleniyor. Programın bir parçası olmak isteyen geliştiriciler buradan başvurularını yapabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.