Hangouts'un Android uygulamasına da video paylaşım özelliği geliyor

Hangouts'un Android uygulamasına da video paylaşım özelliği geliyor

Gtalk'un evrimleşmiş hali olan anlık mesajlaşma uygulaması Google Hangouts, nihayet Android uygulamasına da video paylaşım özelliğini ekliyor.

Google Hangouts bildiğiniz gibi Google hesabı olan kullanıcıların birbirleriyle yazılı, sesli ve görüntülü mesajlaşmasını sağlayan bir altyapı. Hem Gmail üzerinde hem Chrome üzerindeki eklentilerle hem de mobil uygulamalar üzeriden kullanılabiliyor. Bundan 2 yıl önce Hangouts'un iOS sürümüne eklenen video paylaşım özelliği ise Android'e yeni geliyor.

Hangouts Android uygulamasının 11. sürümüne eklenecek özellik artık Android kullanıcılarının da birbirleriyle video kaydedip paylaşmasını mümkün kılacak. Video kayıt süresinin iki dakikayla sınırlı olduğu tahmin edilse de resmi uygulama güncellendiğinde daha uzun video kaydına izin verileceği düşünülüyor.

Android-Google-Hangouts

Hemen altını çizelim henüz resmi Hangouts Android uygulaması güncellenmiş değil. Fakat 64 bit cihazlar için APK dosyasını AndroidPolice sitesi üzerinden indirmek mümkün. Bu uygulamayla videoları uygulama içinde görüntüleyemeyeceğinizi de eklemiş olayım.

Google'ın iOS kullanıcılarına çok daha önce sunduğu bu özelliği kendi mobil işletim sisteminde neden bu kadar beklettiğini anlamak zor. Üstelik video paylaşımı konusunda farklı uygulamalar oldukça yol almışken. Zararın neresinden dönülse kardır diyelim ve bundan sonra Hangouts kullanımının artıp artmayacağını izleyelim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.