Akıllı trafik sistemleri 2021'de 4,2 milyar saatlik iş gücü tasarruf sağlayacak

Akıllı trafik sistemleri 2021'de 4,2 milyar saatlik iş gücü tasarruf sağlayacak

Juniper Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre yenilikçi akıllı sistemler 2021 yılında 4,2 milyar saatlik iş gücünden tasarruf sağlayacak.

Söz konusu araştırmaya göre önümüzdeki beş yıl içinde park etme ve akıllı trafik yönetim sistemleri hayatımızı kolaylaştırmak konusunda oldukça ilerleyecek. Dünyanın akıllı şehirciliğini konu alan "Worldwide Smart Cities: Energy, Transport & Lighting 2016-2021" başlıklı rapora göre nüfusu artan belediyeler bağlantılı cihazlar ve akıllı teknolojiler için hiç olmadığı kadar yatırım yapacak.

Bu çalışmaya imza atan Steffen Sorrell, ulaşım ağlarının şehirlerin ekonomik büyümesi için önemli olduğuna değiniyor ve vatandaşların taşınmasını kolaylaştırmanın altını çiziyor. Ulaşım tıkanıklığının iş yapma rekabetini düşürdüğünü söyleyen Sorrell, bunun beyin göçüne katkı sağladığını da ekliyor.

Aydınlatma sistemleri de akıllanıyor

2021 yılı itibarıyla dünyada 2 milyon akıllı park alanının olmasını öngören Juniper Research, akıllı aydınlatma sistemlerinin gelişimine de vurgu yapıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde LED aydınlatma birimlerinin yarısından fazlasının ağa/şebekeye bağlanması bekleniyor.

Bu aydınlatma birimlerinin şehirlerin enerji tüketimini azaltmasının yanında perakende pazarlama fırsatları ve şehirlerin kablosuz ağ erişilebilirliği açısından da etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu noktada Türkiye'de Verisun'un geliştirdiği Endirek akıllı aydınlatma direğini de bu noktada hatırlatma ihtiyacı hissediyorum.

LED sistemlerini kurma maliyetilerinin düşmesi de bu öngörülerin tutarlılığına katkı yapıyor.

Önümüzdeki 5-10 yıl içinde trafik kazalarını azaltmak ve trafiği düzene sokmak için otonom arabaların hayatımıza girmesini bekliyoruz o gün geldiğinde trafik konusunda ciddi bir yol da almış olabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.