Microsoft'un Play Anywhere konsepti 13 Eylül'de hayata geçiyor

Microsoft'un Play Anywhere konsepti 13 Eylül'de hayata geçiyor

Microsoft'un geçtiğimiz Haziran ayında Los Angeles'da düzenlenen E3 fuarında duyurduğu "Play Anywhere", 13 Eylül 2016 tarihi itibariyle hayata geçiyor. Böylece, Xbox Store veya Windows Store üzerinden bir Xbox Play Anywhere destekleyen oyun aldığınızda, söz konusu bu oyunu herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmeden hem Xbox One'ınız hem de Windows 10 işletim sistemine sahip PC'niz üzerinden oynayabiliyorsunuz.

Xbox Play Anywhere sayesinde kullanıcılar sevdikleri oyunları böylece hem bilgisayarlarında hem de Xbox One konsolları üzerinden dilediği gibi oynayabiliyor ve böylece oyuncular her platform için ayrı para ödemek zorunda kalmıyor. Bu da artık Microsoft'un kendi ekosistemi içinde bazı oyunları platform bağımsız olarak piyasaya süreceğini gösteriyor.

Xbox Play Anywhere destekli oyunları böylece ister PC isterseniz de Xbox One üzerinden oynamanız mümkün, ancak belirtmemiz gerekiyor ki, aynı anda hem PC hem de Xbox One üzerinden oturum açamıyorsunuz. Bunun yanı sıra sadece dijital olarak satılacak olan Play Anywhere logolu oyunların sayısı şimdilik biraz az. Ancak oyunlar arasında Gears of War 4, Forza Horizhon 3, ReCore, Sea of Thieves ve Halo Wars 2 gibi sağlam oyunların olması, oyunların sayısının artacağını tahmin etmemiz de Xbox One'ı daha tercih edilebilir bir konsol yapabilir. Zira PlayStation'ın bu anlamda PC tarafında destekleyici bir işletim sistemi olmadığı için bu hamle Xbox One'ı bir adım öteye taşıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=KDtOEvxjnG0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.