Tesla yılın ikinci çeyreğinde teslimat hedeflerini yine kaçırdı

Tesla yılın ikinci çeyreğinde teslimat hedeflerini yine kaçırdı

Üretim kapasitesini arttırmak için çok ciddi hamleler yapan ve 2020 yılında kapasitesini yıllık 500 bin otomobile çıkarmak isteyen Tesla üretim hedefini yine kaçırdı. Şirket 2016 ikinci çeyreği için daha önce yaptığı projeksiyonun gerisinde kaldı.

Tesla 2016 yılı için yaptığı tahminlerde yıl içerisinde toplamda 80 ile 90 bin arasında otomobil sevkiyatı yapmayı hedefliyordu. Ancak şirket ilk çeyrekten sonra ikinci çeyrekte de hedefini tutturamadı. 2016 ikinci çeyreğinde 16 bin otomobil sevkiyatı yapmayı planlayan şirket bu çeyrekte 14.370 otomobil sevkiyatı yaptığını açıkladı.

2016 ilk çeyreğinde 14.820 adet otomobil sevkiyatı gerçekleştiren şirketin satışları ilk çeyreğe göre çok ufak da olsa bir düşüş yaşamış. İkinci çeyrekte 9.745 adet Model S ve 4.625 adet Model X sattığını açıklayan şirketin SUV kategorisindeki otomobili Model X'in satışlarının iyi düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. 2016 ikinci yarısında 50 bin otomobil sevkiyatı yapmayı planlayan şirketin bu hedefini yakalayıp yakalayamayacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: Ken Wolter / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.