Tesla 9 milyar dolarlık anlaşma ile Çin'de fabrika kurmaya hazırlanıyor

Tesla 9 milyar dolarlık anlaşma ile Çin'de fabrika kurmaya hazırlanıyor

teslaTesla'nın CEO'su Elon Musk aylar önce yaptığı açıklama ile şirketin Çin'de bir fabrika kurmak için niyetinin olduğunu belirtmişti. Ortaya çıkan yeni iddiaya göre şirket Çin'de fabrika kurmak üzere büyük bir niyet anlaşmasına imza attı.

Tesla'nın fabrika kurmak için anlaşma imzaladığı söylenen şirket Çin hükümetinin sahibi olduğu Jinqiao Group. İki şirket yaptıkları anlaşmanın parasal boyutu 9 milyar dolara kadar çıkabilecek. Bilgilere göre maliyet iki şirket tarafından eşit şekilde finanse edilecek. Yani Tesla Çin'in en büyük şehri konumunda bulunan Şanghay'da fabrikasını açmak için 4,5 milyar dolarlık bir yatırıma hazırlanıyor olabilir.

İddialara göre Tesla ve Jinqiao Group'un açacağı tesis bir ''mega'' fabrika. Geçtiğimiz hafta içerisinde yine Şanghay'da açılan Disney Land'in maliyetinin 5,5 milyar dolar olduğunu düşünecek olursak yatırımın ciddiyeti daha iyi anlaşılabilir. Tesla'nın bu fabrikayla Asya ülkelerine daha kolay otomobil sevkiyatı yapmasının yanında Çin Devleti'ne ödeyeceği yüzde 25'lik ithalat vergisinden de ''kurtulmuş'' olacak.

Görsel Kaynak: Ken Wolter / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.