Sergey Brin: Yeni bir girişim başlatmak için Silikon Vadisi'ne gelmeyin

Sergey Brin: Yeni bir girişim başlatmak için Silikon Vadisi'ne gelmeyin

Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin Stanford Üniversitesi'nde düzenlenen Global Entrepreneurship Summit'te konuştu ve yeni girişim başlatacaklara ses getirecek tavsiyelerde bulundu.

Silikon Vadisi'nin tüm girişimciler için uzun süredir bir cazibe noktası olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Girişim başlatmak isteyen kişiler için de Vadi aynı zamanda küresel bir üs konumunda. Ancak Sergey Brin'e göre yeni bir girişim başlatmak için Silikon Vadisi artık doğru bir yer değil. Bunun nedeni ise ''maliyet''.

Büyük teknoloji şirketlerinin merkez ofislerinin Vadi'de olması şehrin hem yaşam maliyetini hem de şirketler için ''hayatta kalma'' maliyetini çok fazla arttırmış durumda. Kiralar, mühendis fiyatları ve diğer giderler Vadi'de inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Tüm bunları birleştirince de Sergey Brin'e göre yeni bir girişimi Vadi'de hayatta geçirmek ''artık'' yanlış bir hareket.

Sergey Brin'in girişimcilere önerisi ise girişimlerini başka bir şehirde başlatmaları ilk adım için doğru bir karar. Şirketlerin belirli bir işlem sayısına ve hacme ulaştıktan sonra onu küreselleştirmek için Silikon Vadisi'ne gelmeleri Brin'in önerisinin temelini oluşturuyor. Brin'in açıklaması çok tartışılacak gibi görünse de haklılık payının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.