Apple, Tidal'ı satın almak için görüşmeler yapıyor

Apple, Tidal'ı satın almak için görüşmeler yapıyor

Teknoloji kulislerinde yeni ortaya atılan iddiaya göre Apple, Jay-Z'nin sahibi olduğu Tidal'ı satın almak için görüşmeler yapıyor. WSJ'ın aktardığına göre görüşmeler henüz final noktasından uzak.

ABD'li ünlü sanatçı Jay-Z'nin 56 milyon dolara satın aldığı Tidal 2014 yılında kullanıcılara hizmet vermeye başlamıştı. Tidal'ın Spotify, Apple Music ve Deezer gibi rakiplerinden ayrıldığı nokta ise kullanıcılara ''yüksek kaliteli'' müzik dinleme özelliği sunması. Ancak şirket özellikle ünlüler üzerinden birçok defa atılımlar yapsa da bir türlü istenilen noktaya gelememiş ve sıkça CEO değiştirmişti.

Apple'ın ise en büyük rakibi olan Spotify'ı geçmesi için önünde daha zamanının olduğu yayınlanan raporlar ile ortaya çıkmıştı. Apple'ın güçlü bir ses teknolojisine sahip olan Tidal ile sahip olduğu içeriği birleştirerek elini daha güçlendirmek istediği belirtiliyor. Tidal'ın hali hazırda sahip olduğu milyonlarca kullanıcısı da Apple 'saflarına' katılmış olacak. İki şirkette şu an için konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmiş.

Türkiye'de de hizmet veren Tidal'ın ses teknolojisini incelediğimiz detaylı yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.