Hızlı büyüme rakamlarına karşın Apple Music 2016'da Spotify'ı geçemeyebilir

Hızlı büyüme rakamlarına karşın Apple Music 2016'da Spotify'ı geçemeyebilir

Apple Haziran 2015'te kullanıcılara açtığı müzik servisi Apple Music'in bugün itibariyle 10 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu açıkladı. Büyüme oranlarıyla ilgili de açıklama yapan Apple'ın buna rağmen 2016 yılında üye bazında Spotify'ı geçmesi beklenmiyor.

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre Apple Music servisi açıldığı günden bu yana her iki saniyede bir yeni kullanıcı kazanıyor. Ancak Spotify'ın açıkladığı büyüme rakamlarıyla karşılaştırıldığında Apple'ın 2016 yılında Spotify'ı kullanıcı sayısı bakımından geçmesinin zor olduğu ortaya çıkıyor. Haziran 2015'te 20 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu açıklayan Spotify toplamda da 75 milyon aktif kullanıcıya sahip. Mevcut rakamlarıyla ilgili açıklama yapmayan Spotify, yine Haziran 2015'te yaptığı açıklamada her üç saniyede 1 yeni kullanıcı kazandığını açıklamıştı.

Ancak Spotify sözcüsü bugün yeni bir ipucu vererek, 2015'in ikinci yarısında şirket tarihinin en büyük büyüme hızını yakaladığını açıkladı. Şirketin Apple Music'in lansmanından sonra her üç saniyede yeni 1 bir kullanıcı kazandığı büyüme oranını muhafaza ettiğini düşünürsek şu anda en az 26 milyon ücretli aboneye sahip olması gerekli. Yani Apple'ın bugün sahip olduğundan 16 milyon daha fazla. Büyüme oranlarının her iki şirket için de 2016 yılında korunarak devam edecekmiş gibi hesaplama yaparsak, Spotify'ın 2016 sonunda 36,5 milyon Apple Music'in ise 25,7 milyon ücretli aboneye sahip olacağı ortaya çıkıyor. Tabi bunların tamamen tahmini rakamlar olduğunu tekrar belirtelim.

Ancak Apple'ın her sattığı iPhone'da yeni üye kazanma alanında avantajlı olduğunu düşünebiliriz, fakat son dönemdeki iPhone satışlarında yaşanan düşüş şirketin Apple Music tarafındaki büyüme hedeflerini olumsuz etkileyebilir. Bunun yanında Spotify her ne kadar şu an için önde olsa da karşısında dişli bir rakip var ve büyüme hızını koruyarak devam ettirmek zorunda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.