Google My Activity ile web'deki ayak izinizi adım adım takip edebilirsiniz

Google My Activity ile web'deki ayak izinizi adım adım takip edebilirsiniz

Google kullanıcıların masaüstündeki ve mobildeki hareketlerini daha yakından takip etmeye başlıyor. Kişiselleştirilmiş reklamlar programını devreye alan Google, reklam hedeflemesinde önemli bir iyileşme sağlayacak bu adımı, gizlilik konusunda kullanıcıların olası hassasiyetlerini gözeterek atıyor.

Kişiselleştirilmiş reklamlar için kontrolü tamamen kullanıcıya bırakan Google, aynı zamanda takip ettiği bilgileri kullanıcılarla da paylaşıyor. Google hesaplarınıza bağlı My Activity'de Google Reklamlar, Android, Kitaplar, Chrome, Developers, Finans, Yardım, Görsel Arama, Harita, Haberler, Now, Play, Arama, Alışveriş, Video Arama ve YouTube uygulama/servisleri dahil olmak üzere tüm aktivite geçmişiniz görünüyor.

Her bir aktivite, örneğin Netflix'te bir dizi izlemek gibi, My Activity'ye arama sözcükleri, aktivitenin yapıldığı zaman ve süresi, internet tarayıcısı ve cihazı gibi detaylarla listeleniyor. Bu bilgileri dilediğiniz zaman silebiliyorsunuz. Google'ın yaklaşık bir yıl önce devreye aldığı My Account'un devamı niteliğindeki My Activity'yi incelemek için bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.