Netflix'e yıl içinde film indirme özelliği gelebilir

Netflix'e yıl içinde film indirme özelliği gelebilir

Dünyanın en büyük internet televizyon ağlarından biri olan Netflix, gelen haberlere göre bu yıl içinde film ve programların indirilmesine de izin verecek. Yani Netflix'te çevrimdışı izleme özelliği eklenecek.

Bu yılın Ocak ayında Türkiye'de de hizmet vermeye başlayan Netflix'in CEO'su Reed Hastings, çevrimdışı izleme özelliğini değerlendirdiklerini söylemişti. Light Reading'de çıkan yeni bir haberse söz konusu özellik şu anda geliştirilme aşamasında ve bu yıl bitmeden kullanıma sunulacak.

Video indirme teknolojileri geliştiren Penthera'nın COO'su Dan Taitz ve Frost & Sullivan Principal analisti Dan Rayburn bu yeniliği kendi kaynaklarına dayanarak doğruluyor. Aylardır lafı geçen bu özelliğin yakında kullanıcılara sunulacağı söyleniyor.

Dan Taitz, şu anda video yayın platformlarının video indirme özelliğini pek tercih etmediğini ama ilerleyen zamanda bunun önemli bir özellik olacağını da ekliyor. Taitz'e göre internet kullanıcıları video yayın platformlarından önce video indirme deneyimini yaşadı ve şu anda para ödedikleri platformlardan bu hizmeti de almak istiyorlar.

2016'nın ilk çeyreğinde 81 milyon aboneye ulaşan Netflix bu konuda bilgi vermekten kaçınıyor ama BBC'nin bile Netflix benzeri bir hizmet sunmayı planladığı düşünülürse; Amerikalı şirketin ekstra özellikler sunması pekala mantıklı olacaktır.

Eğer hala Netflix ile tanışmadıysanız Netflix nedir, televizyondan nasıl izlenir? başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.