Netflix nedir? Televizyondan nasıl izlenir?

Netflix nedir? Televizyondan nasıl izlenir?

Netflix artık Türkiye'de. Birkaç gün öncesine kadar 60 ülkeden 69 milyon aboneyle halihazırda dünyanın en büyük internet televizyon ağlarından biri olan Netflix, 6 Ocak'ta yaptığı büyük küresel açılımla her yerden erişilebilir hale geldi. Netflix'in çok sayıda popüler film, dizi, belgesel ve çizgi filmden oluşan kütüphanesinden seçtiğiniz bir izlenceyi koltuğunuzdan izlemek artık mümkün. Peki nasıl?

Netflix kullanmak için uydu ya da kablolu servislerde olduğu gibi belirli bir aylık ücret ödemeniz gerekiyor. Üç farklı paket sunan Netflix'in aylık ücretleri Türkiye'de şu anda Avrupa tarifesini referans alıyor. En ucuz paketin 7,99 euro (yaklaşık 26 TL) olduğu Netflix'te sunulan paketler hangi içeriği ne kadar izleyeceğinizi etkilemiyor. Yalnızca yayın kalitesi ve aynı anda izleyebileceğiniz ekran sayısını arttırmak için daha fazla ödeme yapıyorsunuz. Netflix'e ilk kez abone olanlar için servis ilk ay ücretsiz. Abonelik, ödeme ve izleme işlemleri Netflix.com adresinden yapılıyor.

Büyük ekran keyfi

Netflix'in online bir servis olması sayesinde abonelerinin servisi farklı platformlardan kullanabiliyor olması en avantajlı yanlarından biri. iOSAndroid ve Windows Phone tabanlı mobil cihazlarınız ve PC'nizden Netflix içeriklerini tüketmeniz mümkün. Buna karşın Netflix kullanmanın en keyifli olduğu platform, tahmin edebileceğiniz gibi TV. Artık VPN gibi işi zorlaştıran geçitleri kullanmak zorunda olmadığımız için, Netflix'in Türkiye'ye açılmasının en iyi tarafı servisi TV'den izlemenin epey bir kolaylaşması. Netflix'e aşina olmayanların bu keyfi rahatça yaşaması için uygun olan yollardan birini izleyerek Netflix'i TV'nizde izlemeye başlayabilirsiniz:

breaking bad netflix

Smart TV'niz varsa

Kendi uygulama mağazasıyla gelen akıllı televizyonlar ya da Smart TV'lerin çoğundan Netflix uygulaması bulunuyor. Eğer evinizde Samsung, LG, Sony, Sharp ya da Toshiba markalı bir Smart TV'niz varsa yapmanız gereken uygulama mağazasına gidip Netflix uygulamasını indirmek ve abonelik bilgilerinizi girip, izlemeye başlamak.  Netflix, Panasonic ve Sony markalı Blu-ray oynatıcılardan da izlenebiliyor.

Apple TV, Roku ya da Chromecast kullanıyorsanız 

Apple TV (ya da Amazon Fire TV, Nexus Player veya Roku ) veya Chromecast gibi online medya oynatıcıları ile Netflix'i artık ekranınızda görebilirsiniz. Birçok cihaza yüklü bir şekilde gelen Netflix'i ilgili cihazın bağlantılı uygulamaları arasında bulabilirsiniz. Dilerseniz Netflix'i PC'nizde açıp, Chromecast ile TV'nizde stream edebilirsiniz.

xbox apps

PlayStation ya da XBox'ınız varsa

Netflix uygulamasını oyun konsollarının uygulama mağazalarından da indirebilirsiniz. PS3, PS4, XBox One, XBox 360 ve Wii oyun konsollarını kullanarak Netflix uygulaması üzerinden online TV izlemeniz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.