Kodak aksiyon kamerası SP360 için yeni aksesuarlar tanıttı

Kodak aksiyon kamerası SP360 için yeni aksesuarlar tanıttı

Eskilerin fotoğraf devi Kodak firması bildiğiniz üzere bir süre önce aksiyon kamerası işine girmiş ve SP360 adını verdiği modelle piyasada yerini almıştı. 360 derecelik videolar çekebilen ürünler arasında da rekabet son dönemde oldukça arttı. Özellikle sanal gerçeklik alanında kullanım amacıyla tercih edilen 360 derece videoların kullanıcı tabanına yayılması da hızlı oldu. Özellikle önce YouTube'a gelen 360 derece video desteği onu takiben ise Facebook'a gelen 360 derece video desteği, kullanıcıların ve markaların 360 derece video içerikler yaratma konusundaki hassasiyetini artırmıştı.

Kodak ise SP360 4K modeli için ürettiği yeni aksesuarlarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni aksesuar paketinin amacı hava çekimlerine yönelik olarak belirlenmiş. Hava fotoğrafçılığı aksesuar paketi sayesinde, SP360 4K ürünü, drone'lara takılabilen özel parçalar sağlıyor. Henüz DJI gibi drone üreticileri 360 derece video çekebilen ürünler sunmazken, drone ile hava fotoğrafçılığı anlamında 360 derece video içerik eksikliğini fark eden Kodak, bu özel havacılık paketi ile hem SP360 satışlarını artırmak istiyor, hem de bu aksesuarları ayrıca satarak hali hazırdaki kullanıcılarını hedefliyor.

Önümüzdeki Temmuz ayında piyasaya çıkacak olan SP360 4K Aerial Pack'in fiyat etiketi üzerinde 999 dolar yazacak. Bunun yanı sıra, daha önce SP360 4K kamera alan kullanıcılar ise, bu özel aksesuar paketini 170 dolara satın alarak, SP360'ı drone'larına monte edebilir hale gelecek aksesuarlara kavuşacak. Her ne kadar drone ve 360 derece kamera ile çekilen videoların harika görüntüler oluşturacağına hiç şüphe olmasa da, fiyatlar oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak, Kodak SP360 ile drone üzerinden çekilen bir örnek videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.