Facebook’un en çok izlenen 360 derece videoları

Facebook’un en çok izlenen 360 derece videoları

Online video izleme oranlarının hızla arttığı günümüzde artık moda videoları 360 derece izlemek. Daha önce YouTube’un çok izlenen 360 derece videolarını sizlere aktarmıştık. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de, 360 derece video izlemenin, geleceğin video izleme yöntemi olduğunu öne sürerken oldukça haklı. Kamera arkası, kadraj dışı gibi sınırlar olmadan 360 derecelik açıyla her yönü izleyebildiğiniz yeni bir video izleme deneyimi kelimenin tam anlamıyla video izleme alışkanlığını değiştiriyor.

Günümüzde kullandığımız kameraların genel olarak çekim açıları 170 derece ile sınırlı. Bu da videoları kadraja sığdığı ölçüde izleme imkanı tanıyor. Ancak, 360 derece videolar bu bakış açısını tamamen değiştirdi ve video izleme yerine videonun çekildiği ortamı adeta yaşama imkanı vermeye başladı. Çünkü bu videolarla önü, arkayı, solu, sağı, yukarıyı ve aşağıyı her açıdan görebilirsiniz.

Facebook kendi sitesinde 360 derece video deneyimi şu şekilde tanımlıyor:

“Bir 360 video, aynı anda bir sahneyi 360 derece olarak tüm açılardan kaydeden bir kamera sistemi ile oluşturulur. İzleyiciler, kaydırma ve döndürme hareketleriyle videonun perspektifini değiştirerek onu farklı açılardan izleyebilir. Bu videoların sol alt köşesinde 360 derece video etiketi yer alır ve bu videolar bilgisayarda, iOS ve Android cihazlarda izlenebilir.”

2015 yılının son çeyreğinden itibaren Facebook kullanıcıları, 360 derece video izleyebiliyor ve kendileri 360 derece videolarını yükleyebiliyorlar. Yangınlar, ünlü filmlerden sahneler, volkanik patlamalar ve daha pek çok ilgi çekici, heyecan verici videoları artık 360 derece farkıyla Facebook’ta izlemek mümkün. İşte bugüne kadar en çok izlenen 360 derece videolar...

Real Madrid sahada: Cristiano Ronaldo, Pepe, Bale ve daha birçok ünlü futbolcu antrenman sahasında…

Kaliforniya’da vadide meydana gelen yangın: BuzzFeed ekibi, Kaliforniya’da bir vadide çıkan yangının yıkıcı sonuçlarını 360 derece video kaydı ile yayınladı.

Tayvan gün doğumu videosu: Apple, Tayvan’da Yangmingshan Dağı’nda bir günü hızlandırılmış bir 360 derece video ile sunuyor.

Kuzey Kore İşçi Partisi kutlamaları: ABC kanalı dünyanın hakkında sınırlı bilgi edinebildiği Kuzey Kore’de gerçekleşen bazı kutlamaların yer aldığı 360 derece şaşırtıcı bir video hazırladı.

Amerikan futbolu takımı New Orleans Saints’in stadyuma çıkışı: New Orleans Saints takımı, sahaya çıkmak üzere tünelin ucuna gelen oyuncularını 360 derece videoda görüntüleyerek, bu videoyu taraftarlarla paylaştı.

Facebook Palo Alto Kampüsü: Mark Zuckerberg, Facebook kampüsünün 360 derece videosunu paylaşmayı da ihmal etmedi.

Dünyadan 360 derece manzaralar: RYOT tarafından okyanustan çöle, konserden popüler meydanlara kadar birçok yeri çekerek oluşturulan kolaj bir 360 derece video...

Tahiti’de büyük dalgaları yakalamak: Video içerik konusunda harikalar yaratan GoPro’nun, Tahiti’nin büyük dalgalarında çekmiş olduğu 360 derece sörf videosu...

Star Wars - Güç Uyanıyor: Star Wars serisinin son filmindeki Jakku Çölü’ndeki hızlı sahnesini bir de 360 derece ile izleyin.

Blue Angels gösteri uçakları: Amerika’nın özel havacılık ekiplerinden olan US Navy Blue Angels’ın bir şovunu USA Todays, 360 derece ile paylaştı.

ABC News - Kar fırtınasında New York Times Meydanı: ABC News tarafından çekilen ve 2016 Ocak ayında New York’taki kar fırtınası, 360 derece video ile Facebook’ta paylaşıldı.

Game of Thrones jeneriği: Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisinin jeneriği ilk 24 saat içinde 5,3 milyon izlenmeye ulaştı.

Johan Cruyff için yapılan anma töreni: Barcelona’nın dünyaca ünlü eski futbolcusu Johan Cruyff’un ölümü üzerine, Nou Camp Stadı’nda Barcelona ve Real Madrid takımlarının yaptığı anma maçı ve tören görüntüleri...

Zoolander 2 filminin tanıtım videosu: Yönetmenliğini Ben Stiller’ın üstlendiği 2001 tarihli Zoolander filmi 15 yıl aradan sonra yeniden beyaz perdede sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Zoolander 2, 360 derece tanıtım videosu ile en popüler 360 derece videolar listesinde kendisine yer buluyor.

National Geographic - Viktorya Şelaleri’nde Şeytan Havuzu’nu keşif: Güney Afrika’da Zimbabwe ve Zambiya ülkeleri arasında bulunan dünyanın en görkemli şelaleleri arasında gösterilen Viktorya Şelaleleri’nin zirvesinde bulunan Şeytan Havuzu, 360 derece videoda inanılmaz görüntülere sahne oluyor. Gerçekten görülmeye değer bu görüntülerde siz de bu havuzu keşfedebilirsiniz.

National Geographic - Kamçatka’da ayılarla yüzmek: Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka bölgesinde, ayılarla yüzme görüntüleri izleyenlere bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.

National Geographic - Kamçatka’da volkanik patlama: Rusya’nın Kamçatka bölgesindeki bir başka görkemli olay da volkanik patlamalar. Bu patlamalar, helikopter çekimleri ile 360 derece video görüntüsünde izleyebilirsiniz.

Liverpool FC: You’ll Never Walk Alone: Taraftarları için bir futbol takımından çok daha fazlası olan Liverpool’un, kulüp binasının girişinde dahi yazan ve sloganlaşan Hiçbir Zaman Yalnız Yürümeyeceksin adlı marşının hep bir ağızdan söylenildiği 360 derece videosu...

Deadpool sinemalarda: Yönetmenliğini Tim Miller’in yaptığı ve Şubat 2016’da vizyona girmiş olan fantastik film Deadpool’un 360 derece tanıtım videosu oldukça çarpıcı görüntülere sahip.

Ivete Sangalo’nun parçası Farol için çektiği klip: Özellikle sahne performansıyla göz kamaştıran Brezilyalı şarkıcı Ivete Sangalo’nun parçası Farol için çektiği klip göz dolduruyor.

Siz de Facebook’ta daha pek çok 360 derece video keşfedebilir, görüntülerin içerisinde kaybolurken zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Son zamanların en popüler video alternatifiyle izlediğiniz videolardaki görsel şölene siz de dahil olabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.