TVHI Media, NewsKit Horizon ile muhabir ve gazetecilerin elini güçlendiriyor

TVHI Media, NewsKit Horizon ile muhabir ve gazetecilerin elini güçlendiriyor

Eylül 2014'te kurulan ve kendini medya teknoloji girişimi olarak tanımlayan TVHI Media, yeni ürünü NewsKit Horizon'ı tanıttı. Bu yeni ürün, muhabir ve gazetecilerin elini teknolojiyle güçlendirerek haber üretiminde yeni bir pencere açıyor.

Alp Toker tarafından kurulan TVHI Media, Türkiye'deki medya sorunlarına çözümler üretmek amacıyla kurulan bir şirket. İngiltere'de medya teknolojileri geliştirme deneyimine sahip olan Toker, TVHI Media'yı Türkiye’nin yeni uluslarası haber teknoloji merkezi yapmak istiyor ve NewsKit tarafında da bu vizyonla uygun teknolojiler geliştiriyor.

NewsKit Horizon nedir?

TVHI NewsKit gazetecilik platformunun yeni parçası olan NewsKit Horizon, kablosuz bağlantı özelliğine sahip bir SD kart. Foto muhabirlerin çektikleri görüntüleri hızlı ve güvenli bir şekilde haber merkezine göndermesini sağlıyor. Görüntülere filigran ekleyebilen Horizon, yayına gönderilen içeriği de kayıt cihazından silebiliyor. Böylece hem hızlı yayıncılık hem de hızlı kayıt fırsatını bir arada sunuyor.

Türkiye’de son dakika haberciliği yapan ajanslar tarafından 2015’ten beri kullanıldığını öğrendiğimiz TVHI NewsKit, şimdiye dek 20 bin görsel/video paylaşımına aracılık etmiş. Türkiye'deki 3 medya organizasyonun sürekli kullandığı platform, şu anda 5 medya kuruluşu tarafından da inceleniyor.

"Teknoloji gazetecilik için bir tehdit değil"

Alp Toker, iyi habercilik, veri doğrulama ve özgür basın kriterlerine dönük bir teknoloji sunduklarını ve teknolojinin aslında gazeteciliğe bir tehdit oluşturmadığını söylüyor. "Medya sektörünün dijital çağda karşılaştığı zorlukları aşıp, sosyal medya ağlarında uzmanlaşarak yeni iş modelleri geliştirmelerine yardım edecek yollar bulduk ve bulmaya devam ediyoruz.” diye ekliyor.

Yurtdışından ilgi gördüklerini söyleyen Toker, Türkiye'de kamu sektörü, STK‘lar, hukuk sektörü ve hatta düğün organizasyon şirketleri ile müzik gruplarından temsilcilerinin kendileriyle görüştüğünü ve ihtiyaçlarını paylaştığını da belirtiliyor. Öncelikli amaç medya kuruluşlarını ve basını desteklemek olsa da bu ihtiyaçları dikkate aldıklarının da altını çiziyor.

Vatandaş gazeteciliği kavramı bir kaç yıl öncesi kadar popüler olmasa da TVHI Media'nın önümüzdeki dönemde dikkat çeken bir girişim olabileceğini söyleyebiliriz. Zira gazetecilik alanında da hizmet olarak kullanılan yazılımların (SaaS) önemli bir değer olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.