Microsoft, akıllı mesajlaşma platformu geliştiren Wand Labs'ı satın aldı

Microsoft, akıllı mesajlaşma platformu geliştiren Wand Labs'ı satın aldı

Pazartesi günü Linkedin'i satın alacağını duyuran Microsoft, bu kez doğal dil işleme ve yapay zeka dikeyindeki Wand Labssatın aldığını açıkladı.

Vishal Sharma tarafından 2013 yılında Wand Labs, şimdiye dek 2,7 milyon dolar yatırım alan bir girişim. Kaliforniya'da kurulan girişimin hedefi bir sohbet platformu geliştirmekti ama Microsoft yaptığı satın almayla Wand Labs'ın uygulamalarını uygulama mağazalarından kaldırmış bile.

Ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla da Wand Labs uygulamaları sadece insanlarla değil; Nest, Yelp, Spotify gibi çeşitli cihaz ve uygulamalarla da diyalog kuruyor.

Paylaşılan bilgilere göre mesajlaşma uygulamaları geliştiren Wand Labs'ın çalışanları Microsoft Bing tarafına katılacak ve burada akıllı araçlar* ve sohbet botları geliştirmek için çalışacak. Microsoft'un insan-makine konuşması konusundaki çalışmalarına hız kazandıracak ki bu noktada aklımıza Cortana'nın gelmemesi işten bile değil.

akilli-mesajlasma

Zira Microsoft, akıllı asistanı Cortana'yı sadece Windows tabanlı cihazlarda değil, iOS tarafında da genişletmek istiyor. Dolayısıyla Redmond merkezli şirketin bu alanda para harcamaktan kaçınmaması pekala anlaşılabilir. Zira Siri gibi hatırı sayılır bir rakibi var.

Vishal Sharma, bilişsel servisler ve anlambilim gibi alanlarda uzmanlaşmakta olduklarını ve Microsoft ile bu konuda vizyonlarının örtüştüğünü söylüyor ve işe yeni başladıklarını ekliyor. Bize de karşımıza nasıl ürünler çıkacağını beklemekten başka çare kalmıyor.

*Intelligent agent: Kullanıcılardan aldığı bilgilerle karar verebilen gelişmiş yazılım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.