Çin'den iPhone satışlarına durdurma kararı geldi

Çin'den iPhone satışlarına durdurma kararı geldi

Son birkaç yıldır rekor iPhone satışlarına en büyük katkıyı yapan Çin'den Apple'a büyük bir darbe geldi. Pekin'in fikri mülkiyet düzenlemelerinden sorumlu otoritesi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarının, ülke çapında durdurulmasını emretti.

Kararın gerekçesi, söz konusu iPhone modellerinin Çin'in yerli bir telefon markasının tasarımıyla fazla benzeşmesi, yani Apple'ın söz konusu iPhone modellerinin tasarımını yerli bir markadan kopyaladığı iddiası. İlgili cihaz ise Baili markasının 100C modeli. İlk bakışta iPhone yerine herhangi bir büyük ekranlı telefona benzetebileceğiniz model Nisan 2014'te raflardaki yerini almış. Apple'ın iPhone 6 ve 6 Plus'ı Eylül 2014'te piyasaya sunduğu gerçeği yerli şirketin dayanaklarından biri.

Tahmin edebileceğiniz gibi davacı olan Baili, bir süredir Apple'ın ilgili modellerini satıştan kaldırmasını talep ediyor. Bugün WSJ tarafından iletilen karar, bu talebi destekliyor. Ancak habere göre, Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri zaten bir süredir raflarda görünmüyor.

Sonucun kapsamı ve etkilerini şimdilik kestirmek henüz mümkün değil. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini kapsamayan kararla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Apple'ın bir dönem çokça yüzünü güldüren Çin pazarında başı bir süre daha ağrımaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.