Samsung, 12 yıllık bulut bilişim şirketi Joyent'i satın alıyor

Samsung, 12 yıllık bulut bilişim şirketi Joyent'i satın alıyor

Nesnelerin interneti alanındaki rekabet arttıkça bulut bilişimin itibarı da yükseliyor. Teknoloji devi Samsung, bulut bilişim şirketi Joyent'i satın alacağını resmi olarak duyurdu.

Joyent, Samsung Electronics'in bulut tabanlı akıllı telefon ve internet bağlantılı servisleri için oldukça önemli bir girişim. Finansal detayları açıklanmayan anlaşmayla Joyent bir Samsung şirketi olacak ama kendi başına hizmet vermeyi sürdürecek. Joyent'in tepe kadrosu da Samsung'un bulut projeleri için çalışacak.

Amerikalı bir şirket olan Joyent, Samsung'un verdiği güçle sunucu merkezlerini küresel çapta genişletmeyi hedefliyor. İki şirket bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti alanındaki stratejilerini ortak bir paydada buluşturacak. Joyent'in önemli ürünlerinden biri olan Triton Cloud'un açık kaynaklı olması da altı çizilmesi gereken bir detay.

131 milyon dolar yatırım aldı

2004 yılında kurulan Joyent, aralarında Capital, Greycroft Partners, Peter Thiel ve Telefonica Ventures'ın da olduğu önemli yatırımcılardan toplam 131 milyon dolar yatırım almış. Dolayısıyla Samsung'un küçük yeni bir girişim almaktan daha fazla yatırım yaptığını söylemek mümkün.

Son yıllarda SmartThings ve LoopPay gibi iki önemli ABD'li şirketi daha satın alan Güney Koreli Samsung'un ABD pazarında artan gücü de ayrı olarak ele alınmayı hakediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.