Twitter, uygulamasına canlı yayın düğmesi ekledi

Twitter, uygulamasına canlı yayın düğmesi ekledi

Facebook Live’ın yükselişi karşısında Periscope’u daha iyi konumlandırmak adına Twitter, canlı yayın düğmesini tüm kullanıcılar için iOS ve Android uygulamalarına ekledi. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar Twitter uygulamasından tek dokunuşla Periscope'a geçiş yaparak canlı yayın başlatabilecek. 

periscope

Kullanıcılar, yeni eklenen özellik sayesinde, tweet oluşturmak istediklerine yazı panelinin alt kısmında Fotoğraf, Video ve Canlı ikonlarını görecek. Canlı ikonuna basarak anında canlı video yayını başlatılabilecek. Bu servisin kullanılabilmesi için telefonda Periscope uygulamasının kurulu durumda olması gerekiyor. "Canlı" düğmesine basıldığında doğrudan Periscope uygulamasına yönlendiriliyor, uygulama kurulu değilse bir indirme linki çıkıyor.

Entegrasyonda bir adım daha

Twitter, Mart 2015'te satın aldığından beri Periscope'u kendi hizmetlerine entegre etmek için çalışmalar yapıyor. Periscope'taki canlı yayınların Twitter akışında da gösterilmesi adımlardan biri olmuştu.

Twitter'ın Periscope'u canlı yayın düğmesi olarak kendi uygulamasına yerleştirmesi, önümüzdeki dönemde ayrı bir canlı yayın uygulaması yerine, bu servisi tamamen Twitter uygulamasına gömeceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.