Nevzat Aydın'dan ceza ile ilgili Webrazzi'ye açıklama geldi

Nevzat Aydın'dan ceza ile ilgili Webrazzi'ye açıklama geldi

Yemek Sepeti'nin Rekabet Kurumu'ndan ceza alması Türkiye'de internet girişimleri açısından sanırım bir ilk oldu ve bu konu en azından bir süre daha yankısını sürdürecek gibi. Biz de bu önemli karar sonrası sözlü savunmaya bizzat katılan, Yemek Sepeti'nin kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın'nın yorumunu aldık.

Kararla ilgili görüş bildirmesini istediğimiz ve kararı temyiz edip etmeyeceklerini sorduğumuz Nevzat Aydın, kesilen 428 bin TL idari para cezasının Türkiye'de şu ana kadar ele alınan ilk örnek olduğunu ve Avrupa Rekabet otoritelerinin benzer soruşturmalarda şirketlere ceza vermeden sadece uyarı verdiklerini paylaştı ve kararın detaylarını beklediklerini ifade etti.

Nevzat Aydın'dan aldığımız açıklamayı aşağıda aynen paylaşıyoruz.

Rekabet Kurumu’nun hakkımızda aldığı karar açıklanmasına rağmen detayları henüz açıklanmadı. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşmaması için konuya hangi açıdan baktığımızı paylaşmak ve bilgi vermek isterim.

Yemeksepeti olarak kurulduğumuz günden bu yana odağımızda tek bir konu var, o da kullanıcı memnuniyeti. Kullanıcılarımızın istedikleri yemeklere en uygun şartlarda en doğru fiyat ile ulaşması temel önceliğimiz. Bu sebeple her promosyonun yemeksepeti.com’da anında uygulanmasına ve onbinlerce restoranın menüsünün her daim güncel tutulmasına özen gösteriyoruz. Restoranlar kullanıcılara bir fayda sunuyorsa, bunun bizim kullanıcılarımıza da sunulması konusunda hassasız. Kullanıcılarımız da restoranlarda hangi indirimler bulunuyorsa, aynılarına Yemeksepeti üzerinden de ulaşabileceklerini biliyorlar ve bu konuda bize güveniyorlar.

Rekabet Kurumu soruşturmamızın temel sebebi de kullanıcılarımıza en doğru fiyatları yansıtma çabamız. Son alınan karara göre Rekabet Kurumu, restoranların paket serviste verdikleri fiyatların aynısını yemeksepeti.com kullanıcılarına da sunmalarını istememizi haklı bularak bu uygulamalarımıza devam edebileceğimizi belirtmiştir. Cezaya söz konusu durum ise şu ana kadar Türkiye’de ele alınan ilk örnek olmasına; Avrupa Rekabet otoritelerinin benzer soruşturmalarda şirketlere ceza vermeden sadece uyarı verdikleri bir durum olması itibariyle rekabet alanında şu ana kadar sınırları belli olmayan özel bir durum olan Yemeksepeti.com fiyatlarının farklı platformlardaki indirimleri de yansıtmasını diretmemizden kaynaklanıyor.

Bizim karşımızda hiçbir başarı gösteremeyip silinip giden rakiplerimizin güneşi balçıkla sıvamaya çalışması sonucu hakkımızda açılan soruşturmadaki rekabet kısıtlaması ile ilgili dört maddeden üçünde hiçbir sorun olmadığının; sadece yukarıda bahsettiğim tek maddenin konu olduğunun altını çiziyorum. Israrla vurgulamak isterim ki bu karar Yemeksepeti.com'un onbeş senedir sergilediği %100 kullanıcı odaklılığı konusunda en ufak bir değişiklik getirmeyecektir.

Öte yandan, rekabetin pazarı büyüttüğünün ve olgunlaştırdığının bilincinde bir firma olarak, bugüne kadar hiçbir zaman rakiplerimizi dışlayıcı ya da piyasaya girişlerini engelleyici adımlar atmadık. Yemeksepeti olarak tek gayemiz, yukarıda bahsettiğim gibi kullanıcılarımızın bize olan güvenini sürdürülebilir kılmak.

Kullanıcılarımız hiç merak etmesinler ve keyiflerine baksınlar. Biz burada hiç olmadığımız kadar sağlam durmaktayız. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.