Uber Paris'te UberGREEN ile elektrikli araçları hedefliyor

Uber Paris'te UberGREEN ile elektrikli araçları hedefliyor

Araç paylaşım servisi Uber, Fransa'da tabiri caizse büyük bir savaş veriyor. Geçtiğimiz yaz aylarında Fransız taksicilerin gazabına uğrayan Uber, yöneticilerinin tutuklanması ile bir kez daha sarsılmıştı. Bu yılın başlarında ise Fransa mahkemesi Uber'e rekor bir ceza kesmişti. Ancak görünen o ki Uber'in Fransa pazarını bırakmaya pek niyeti yok gibi gözüküyor.

Uber, Paris'te uygulamaya başlattığı UberGREEN servisi ile Uber kullanıcılarını daha çevreci araçlar çağırabilmesini sağlamak istiyor. Fransa'nın başkenti Paris, geçtiğimiz yıl COP21 adlı küresel iklim değişikliği konferansına ev sahipliği yapmıştı ve Paris şehri de, yeşili korumak adına hassas davranıyor.

Uygulaması içerisinde UberGREEN adlı yeni bir buton oluşturan Uber uygulamasını Paris'te kullanmanız halinde, bu buton ile bir Uber aracı çağırırsanız kullanımınızda tamamen elektrikli ya da hibrit bir araç tahsis ediliyor.  UberGREEN filosunda şimdilik Toyota Prius ve Nissan Leaf gibi modeller yer almakta. UberGREEN hizmetinin bedeli ise UberX ile aynı tutulmuş.

Kullanıma ilk kez Paris kentinde başlayan UberGREEN, Portekiz ve Güney Afrika'da da hizmet vermeye başlayacakmış. Böylece Uber, çevre dostu kullanıcılar için önemli bir adım atmış oldu ve uygulama üzerinden elektrikli otomobil kullanmak isteyen kullanıcılarını da düşünmüş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.