Fransa'da EURO 2016 için "terör uyarı uygulaması" hazırlandı

Fransa'da EURO 2016 için

Avrupa'da terörün defalarca hedefi haline gelen Fransa'da şu günlere EURO 2016'nın telaşı sürüyor. Çoğunlukla coşkulu kutlamalara sahne olan futbol turnuvalarında bu sene terör endişesi hakim. Yarın başlayacak olan EURO 2016'da olası terör olayları sebebiyle en üst seviyede güvenlik önlemleri alınmış durumda. Vatandaşları bu konuda bilgilendirmek ve olası terör eylemlerinde acil iletişim ve haberleşme için Fransa devleti bir terör ikaz uygulaması hazırladı.

SAIP (Système d'alerte et d'information des populations) adlı bu uygulama, Fransa'da bir terör saldırısı gerçekleşmesi durumunda, olayın merkezde onaylanmasıyla birlikte maksimum 15 dakika içinde kullanıcılara acil bildirimle haber verecek. Saldırının gerçekleştiği bölgedeki kişilerin tedbir alması ve zararın en aza indirilmesi için Fransız ve İngilizce bilgilendirme yapacak uygulama, kişilerin saklanma durumunda olabilecekleri ihtimaline karşı, alarmı titreşimli sessiz biçimde ve sadece kırmızı renkte bir alarmla ulaşılacak.

Kullanıcıların konumlarına göre bilgiler uyarlanacak ve kullanıcılar yakınlarının yaşadığı konumlar hakkında da bilgi alabilecek. iOS ve Android platformları için hazırlanan uygulama ücretsiz biçimde indirilebiliyor.

EURO 2016'yı izlemek için ülkeye gelenler ve Fransız vatandaşları için de geçtiğimiz hafta "terörden nasıl korunursunuz" temalı rehberler internette ve basılı olarak paylaşıldı. 10 farklı statta gerçekleştirilecek 51 maç için yaklaşık 100 bin Fransız güvenlik görevlisi çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.