Facebook Live, Blizzard işbirliğiyle Twitch'e rakip mi olacak?

Facebook Live, Blizzard işbirliğiyle Twitch'e rakip mi olacak?

Ünlü oyun şirketi Blizzard Entertainment, Facebook Live API'nı oyunlara entegre edeceğini duyurdu. Böylece bu ay sonundan itibaren oyuncular, Facebook Login ile PC'de oynadıkları oyunları canlı olarak Facebook üzerinden yayınlayabilecek.

Facebook için oldukça önemli bir hamle olan bu özellik, Facebook Live ürününün Twitch ile rekabet edeceği anlamına da geliyor. Blizzard'ın Facebook Live üzerinde canlı yayınlanabilecek oyunlar arasında Blizzard'ın son gözdesi Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm ile World of Warcraft, Diablo 3, StarCraft 2 gibi klasik serilerin son oyunları da bulunuyor.

Milyarlarca dolarlık bir büyüklüğe ulaşan canlı yayında oyun izlemede pazar da her geçen gün kızışıyor. Twitch'e rakip olan YouTube Gaming de bir süre önce açılmıştı. Facebook Live'ın bu hamlesi de dengeleri değiştirebilecek kadar güçlü bir hamle olarak nitelendirilebilir.

Blizzard, Facebook Live yayınlarının başlaması için kesin bir tarih vermezken, konuya yakın bazı kaynaklar Facebook ile entegrasyonun bu ay sonuna kadar tamamlanacağı ve yayınların başlanacağı söyleniyor. E-spor oyuncuları böylece Facebook Live'ı da bir kanal olarak kullanabilecek. Böylece oyuncular, bilgisayardaki oyun deneyimlerini ve anları Facebook çevresiyle paylaşabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.