Snapchat'in aktif kullanıcı sayısı Twitter'ı geçti

Snapchat'in aktif kullanıcı sayısı Twitter'ı geçti

SnapchatSnapchat'in kesintisiz büyümeye devam etmesi teknoloji dünyasındaki kimse için sürpriz değil. Bloomberg'in son ortaya çıkardığı rapor şirketin günlük aktif kullanıcı sayısında Twitter'ı geride bıraktığını gösteriyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde Snapchat'in günlük 110 milyon aktif kullanıcıyı geçtiğini ve 1,8 milyar dolar yatırım aldığını aktarmıştık. Ancak Bloomberg'a açıklama yapan bir kaynak 110 milyon aktif kullanıcı sayısının Aralık ayına ait olduğunu, şirketin mevcut olarak 140 milyon günlük aktif kullanıcı rakamına ulaştığını söylemiş. Bu sayıyla birlikte şirket 136 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olan Twitter'ı geride bırakmış.

Ortaya çıkan sayılar sonrası dikkat çekilebilecek nokta ise Twitter'ın 10 yaşında, Snapchat'in ise henüz 4 yaşında olması. Kullanıcı tabanındaki sağlamlığı ve istikrarı bir türlü yakalayamayan Twitter bilindiği gibi kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Bunun yanında özellikle lise çağındaki genç kitleyi elinde bulunduran Snapchat ise büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. İki şirkette şu an için sayılarla ilgili ''kesin'' bir açıklama yapmayı reddetmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.