Günlük 110 milyon kullanıcıyı geçen Snapchat 1.8 milyar dolar yatırım aldı

Günlük 110 milyon kullanıcıyı geçen Snapchat 1.8 milyar dolar yatırım aldı

Hafta başında değerlemesini 20 milyar dolara çıkarabilecek bir yatırım haberiyle gündeme gelen Snapchat ile ilgili bu gelişme doğrulandı. Securities and Exchange Commission'a (SEC) bugün ilettiği dökümanlara göre General Atlantic, Sequoia Capital, T. Rowe Price, Lone Pine, Glade Brook gibi yatırımcıların katılımıyla 1.81 milyar dolar yatırım aldığını açıklayan Snapchat'in gelir ve kullanıcı sayısı gibi kritik bilgileri de basına sızdı.

Bilgileri  haberleştiren TechCrunch'a göre Snapchat'in Aralık 2015 itibariyle günlük 110 milyon aktif kullanıcısı bulunuyordu. Kullanıcılarının yüzde 50'sinin Kuzey Amerika'dan geldiğini söyleyen Snapchat'in ikinci en büyük pazarı kullanıcılarının yüzde 30'unu oluşturan Avrupa. Uygulamanın kullanıcılarının ancak yüzde 25'i bu iki kıtanın dışında yer alıyor. Bu bağlamda Snapchat'in henüz tam anlamda küreselleşmiş bir uygulama olduğunu söylemek zor.

techcrunch-snapchat-dau

Snapchat'in bu kullanıcı tabanından gelir etme başarısıyla ilgili, bilgilere bakarak fikir edinmek de mümkün. Geçtiğimiz yıl yeni yeni gelir yaratmaya başlayan uygulamasından toplam 59 milyon dolar kazanmış Snapchat. Son çeyrekte patlayan gelirlerin aynı hızla bu yıl da artmaya devam etmesi bekleniyor. Öyle ki  Re/code'un haberine göre Snapchat bu yılı 300 milyon dolar gelirle kapatacağını ön görüyor. Şirketin 2017 yılına dair gelir beklentisi ise 500 milyon ila bir milyar dolar arasında.

tc snapchat revenur

Video izlenme sayılarıyla ilgili güncellemeleri düzenli olarak paylaşan Snapchat'in yakın zamanda günlük 10 milyar video izlenme sayısını geçmiş olduğunu biliyoruz. Ancak videoların şirketin gelirlerine ne kadar katkı sağladığını henüz netleşmiş değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.