Snapchat, 20 milyar dolar değerlemeli yeni bir yatırım kapatabilir

Snapchat,  20 milyar dolar değerlemeli yeni bir yatırım kapatabilir

Özellikle Amerikalı gençlerin favori mesajlaşma uygulaması Snapchat'in 20 milyar dolar değerleme ile yeni bir yatırım peşinde olduğunu öğrenildi. Eğer bu yatırım gerçekleşirse Snapchat, Whatsapp'ın değerlemesini geride bırakmış olacak.

Techcrunch'ın kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre Snapchat, 175 milyon dolarlık Seri F turunun devamı olan bir yatırımı tamamlamak istiyor. Fidelity öncülüğündeki son yatırım turu geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşmiş ancak Snapchat'in değerlemesinde bir artış getirmemişti.

Seri F turunun genişletildiğini ve Snapchat'in yeni bir yatırım alacağını paylaşan Techcrunch, daha önce 16 milyar dolar değer biçilen sosyal mesajlaşma uygulamasının da bu yatırımla 20 milyar dolar değerlemeyi bulacağını iddia ediyor. Hatta değerlemenin 22,7 milyar dolar ile tavan yapabileceğinin de teorik olarak mümkün olabileceği ekleniyor.

Whatsapp'ı geride bırakacak

Snapchat'in 20 milyar dolar sınırını geçmesi elbette büyük bir olay ancak bunun bir diğer anlamı daha var. Eğer Snapchat, 20 milyar dolar değerlemeyi kağıt üzerinde geçerse Whatsapp'ın 19 milyar dolarlık değerlemesini geride bırakmış olacak. Snapchat'in değerlemesini artırması ise pekala mümkün. Çünkü Snapchat, son yatırımdan hemen sonra Bitmoji’nin geliştiricisi Bitstrips’i 100 milyon dolara satın almıştı.

Snapchat'in sürekli yeni yatırım teklifi aldığı ve bu taleplerin bir şekilde karşılanması gerektiği belirtiliyor ki görünüşe göre mevcut yatırımcılar da bu konuda herhangi bir mani görmüyor. 20 milyar dolarlık yeni yatırım turuna Alibaba, Coatue Management, General Catalyst, Kingdom Holding Company, KPCB, SV Angel, Tencent, Yahoo ve Spark Capital gibi önemli mevcut yatırımcıların da katılacağı ifade ediliyor.

Aylık 100 milyon aktif kullanıcı sınırını geride bırakan Snapchat, henüz konuyla ilgili bir yorum yapmıyor ama bazı kaynaklar yeni yatırımın 20 milyar dolardan farklı bir değerlemeyle kapandığını da belirtmiş.

Toplam yatırım tutarını 1,5 milyar dolara çekmesi beklenen Snapchat'in bundan sonra uluslararası pazarlarda daha aktif olması beklenebilir. Yeni yatırımın Snapchat'in borsa planlarını nasıl etkileyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.