Kuveyt Türk, Senin Bankan iştirakiyle dijital bankacılıkta ilk üçe girmek istiyor

Kuveyt Türk, Senin Bankan iştirakiyle dijital bankacılıkta ilk üçe girmek istiyor

Finansal teknolojilerin hızlı yükselişiyle geleneksel bankalar da vites yükseltiyor. Kuveyt Türk, 1. yaşını kutladığı Senin Bankan iştirakiyle Türkiye'de dijital bankacılık alanında ilk üçe girmeyi hedefliyor.

Ocak 2015 itibariyle faaliyetlerine başlayan Senin Bankan'da hesap açmak için elbette şubeye gitmeniz gerekmiyor. İnternet üzerinden yaptığınız başvuru için kapınıza gelen kurye ile imza işlemlerini tamamlayıp dijital banka hesabınıza kavuşuyorsunuz.

Araç, konut finansmanı ve bireysel emeklilik başvurusu da alan Senin Bankan, tahmin edebileceğiniz gibi klasik bankacılık işlemlerini (hesap işletim ücreti, eft, havale ücreti) ücretlendirmiyor.

Yıl sonu hedefi 100 bin bireysel müşteri

Kuveyt Türk Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral'dan aldığımız bilgiye göre şu an yaklaşık 50 bin müşterisi olan Senin Bankan, bu yıl sonunda 100 bin bireysel müşteriye ulaşmak istiyor. Genel hedef ise dijital bankacılık alanında Türkiye'nin ilk üçünde yer almak.

30 yıllık bankacılık tecrübesine sahip olan Kuveyt Türk, bildiğiniz gibi katılım bankacılığı kategorisinde hizmet veriyor ve kendini bu alanda Türkiye'nin (ve dünyanın) ilk dijital bankası olarak tanıtıyor. Dolayısıyla öncelikle bu dikeydeki müşterileri kazanmak istiyor.

Dijital bankacılığın işleri kolaylaştırması elbette müşteri geçişlerini hızlandırabilir. Fakat bu durumun rekabeti de artacağını ve sunulan fırsatların önemini daha da artıracağını düşünebiliriz.

Senin Bankan hakkında detay bilgi için seninbankan.com.tr'yi, dijital bankacılık hakkında bilgiler için blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.