Erdem Yurdanur'un Masomo'suyla İzmo, dünya pazarına oyun geliştirmek için iş birliğine gitti

Erdem Yurdanur'un Masomo'suyla İzmo, dünya pazarına oyun geliştirmek için iş birliğine gitti

17 yıl gibi internet girişimciliği için oldukça uzun bir süre boyunca Maçkolik'le ilgilenen ve girişiminden 10 milyonlarca dolarlık değer yaratan Erdem Yurdanur, girişimcilik serüvenine Masomo'yla devam ediyor. Dünya çapında popüler olacak oyunlar geliştirmeyi hedefleyen Masomo'nun kurucu ortakları arasında Erdem Yurdanur ve Perform Group'un eski CEO'su olan Oliver Slipper gibi isimler yer alıyor.

Diğer yandan İzmir merkezli bir şirket olan İzmo Bilişim ise 'text' ve video içerik üretimi yaparak Webtekno.com ile aylık 7 milyon tekil ziyaretçiye, YouTube kanallarında da toplamda 1 milyondan fazla aboneye ulaşıyor. İzmo Bilişim içerik üretimi haricinde (Online Kafa Topu gibi) mobil oyunlar geliştiriyor, bir anlamda şirket içinde girişimcilik yapıyor.

Söz konusu iş birliği de tahmin edebileceğiniz gibi Masomo ve İzmo Bilişim arasında gerçekleşti. Dünya çapında milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan oyunlar ortaya çıkarmak için yola çıkan iki şirket, yanlarına sunucu teknolojilerinde tecrübeli olan Netdirekt A.Ş.'yi de aldı. Ortaklık yapısı hakkında bilgi vermek gerekirse; İzmo Bilişim ve Netdirekt'in ortakları Masomo'ya Online Kafa Topu oyunuyla beraber bu alandaki bilgi birikimlerini koydular, Masomo ise hem maddi gücü hem de network'üyle ortaklıkta yer alıyor.

masomo-izmo-ortaklik

Hedef dünya çapında, 'multiplayer' ve basit oyunlar geliştirmek

Masomo'nun gelecek planı aynı Online Kafa Topu gibi karşılıklı oynanabilen ('multiplayer') ve basit oyunlar geliştirmek. Masomo'nun oyunlarına Apple Store ya da Google Play’de 'Masomo' şeklinde bir arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Aldığımız bilgiye göre Masomo oyunlarını bir 'publisher' aracılığıyla değil, bizzat kendisi yayınlıyor. Bu noktada şirketin İngiltere'deki ortaklarının network olarak oldukça güçlü isimler olduğunun altını çizen Erdem Yurdanur; Oliver Slipper'a ek olarak Perform'un sahibi olan Access Industries'de teknoloji yatırımlarının başındaki isim olan Jorg Mohaupt'un da ekipte yer aldığını belirtiyor.

Online Kafa Topu oyunu dünyaya açılıyor

Türkiye'de günlük 500 bine yakın aktif kullanıcısı bulunan Online Kafa Topu, toplamda ise 10 milyon indirilme rakamına fazlasıyla yaklaşmış durumda. Taraflardan aldığımız bilgiye göre söz konusu iş birliği sonrasında Masomo ilk iş olarak Online Kafa Topu'nu 3 Haziran Cuma günü, yani tam Avrupa Şampiyonası arifesinde, 27 ülkede yayına sokuyor. Ekibin Avrupa Şampiyonası'nın da etkisiyle bu açılımdan beklentisi oldukça büyük.

İzmo Bilişim kurucusu İbrahim Akman'a hem iş birliğini hem de açılımı sorduğumuzda kendisi şunları paylaştı: "Masomo'da resmen voltranı oluşturduk! Maddi ortaklık haricinde tüm ortaklar alanının en iyilerinden. Netdirekt sunucu, Erdem Yurdanur networking, biz de pazarlama ve ekip olarak birleşince neler olacak göreceğiz. :) Gerçekten global anlamda başarılı işler çıkacak, buna inancımız tam."

Erdem Yurdanur girişimcilik kariyerine mobil oyunlarla devam edecek

Bunun dışında Erdem Yurdanur'a Maçkolik sonrası mobil oyun pazarına girişini ve İzmo Bilişim'le olan bu iş birliğini sorduğumuzda ise kendisi şunları söyledi: "Mobil oyunların geleceğin en büyük işlerinden biri olacağına ve hala yolun başında olduğumuza inanıyorum. Bundan sonraki hayatıma ise kurucusu ve ortağı olduğum yazılım firmam Kokteyl ile zevk aldığım projeleri yaparak devam edeceğim, aynı zamanda beğendiğim projelere de yatırım yapmayı düşünüyorum. Bunun yanında tatil yapma ve kişisel ilgi alanlarıma daha çok zaman ayırma planım var. Çünkü artık çalışmaya devam etmem için kriter para değil."

Son olarak dilerseniz konuyla ilgili İzmo Bilişim ve Erdem Yurdanur'un bizzat kendilerinin yaptıkları açıklamaları da okuyabilirsiniz. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.