Amazon sesli akıllı asistanı Alexa'nın tarayıcı üzerinden çalışan simülatörünü yayınladı

Amazon sesli akıllı asistanı Alexa'nın tarayıcı üzerinden çalışan simülatörünü yayınladı

amazon-echo-google-nestAmazon sesli akıllı asistanının altyapısını oluşturan Alexa'nın internet tarayıcısı üzerinden kullanılabilen simülatör versiyonunu kullanıma açtı.

Bilindiği gibi Amazon Alexa adını verdiği akıllı sesli asistan geliştirip bunu Amazon Echo ismini verdiği hoparlör ile birleştirmişti. Kullanıcılarda Amazon Echo ile entegre olarak çalışan birçok cihazı evlerinde ve işyerlerinde sesli olarak kontrol edebiliyorlar. Amazon geliştiricilerin Echo'ya entegre olarak daha fazla uygulama geliştirmesini teşvik etmek için de Alexa'nın internet tarayıcısı üzerinde çalışan simülatörünü Echosim.io üzerinde kullanıma açtı.

Amazon hesabınız ile Echosim'e giriş yaptıktan sonra bilgisayarınızda mikrofon ile Alexa'nın yeteneklerini test edebilirsiniz. Amazon'un Echosim'i yayına aldığı dönem ise oldukça dikkat çekici. Geçtiğimiz haftalarda Google'ın Echo'ya rakip olacak bir ürün üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu hafta başında da Apple'ın Siri'yi geliştiricilere SDK ile açacağı ve bunun yanında Echo'ya doğrudan rakip olacak bir ürün üzerinde çalıştığı iddiaları ortaya çıkmıştı.

Görsel Kaynak: Giuseppe Costantino / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.